DP World: Διψήφια αύξηση των διακινηθέντων όγκων

DP World: Διψήφια αύξηση των διακινηθέντων όγκων

39
DP World: Διψήφια αύξηση των διακινηθέντων όγκων

Η DP World Limited διακίνησε 19,7 εκατ. TEUs στο σύνολο των τερματικών σταθμών που δραστηριοποιείται η εταιρεία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Ο ακαθάριστος όγκος εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε κατά 17,6% σε ετήσια βάση και 17,1% σε τριμηνιαία βάση.

Η ανάπτυξη το 2021 επιταχύνθηκε, με όλες τις περιοχές να έχουν ισχυρή απόδοση, ειδικά στους τερματικούς σταθμούς σε Ινδία, Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική.

Σε εξαμηνιαία βάση, κατά το πρώτο μισό του 2021, η DP World χειρίστηκε 38,6 εκατ. TEUs, με τους ακαθάριστους όγκους εμπορευματοκιβωτίων να αυξάνονται κατά 13,9% ετησίως.

Ο πρόεδρος του ομίλου και διευθύνων σύμβουλος, Sultan Ahmed Bin Sulayem, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε μία ακόμα ισχυρή απόδοση του όγκου, με την ανάπτυξη του δεύτερου τριμήνου του 2021 να επιταχύνεται στο 17,1% σε ετήσια βάση». Τέλος πρόσθεσε ότι «η πρόσφατη βελτίωση του όγκου στο λιμάνι-ναυαρχίδα του Jebal Ali (ΗΑΕ) συνεχίστηκε και στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, με την αύξηση της απόδοσης να επιταχύνεται στο 4,2% σε ετήσια βάση».

Πηγή: DP World

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.