UK Chamber of Shipping: Άμεσος και ανεξαρτήτως εθνικότητας ο εμβολιασμός των ναυτικών

UK Chamber of Shipping: Άμεσος και ανεξαρτήτως εθνικότητας ο εμβολιασμός των ναυτικών

67
UK Chamber of Shipping: Άμεσος και ανεξαρτήτως εθνικότητας ο εμβολιασμός των ναυτικών

Ο διευθύνων σύμβουλος του UK Chamber of Shipping, Bob Sanguinetti, και ο γενικός γραμματέας της Nautilus International, Mark Dickinson, υπέγραψαν κοινή επιστολή προς τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών, ζητώντας από τη χώρα να προσφέρει ενεργά εμβολιασμούς σε ναυτικούς που επισκέπτονται τα βρετανικά λιμάνια.

Η πρωτοβουλία αυτή ενθαρρύνθηκε από προγράμματα που ήδη λειτουργούν στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Ιταλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το UK Chamber of Shipping και η Nautilus International ενημερώθηκαν προφορικά από αξιωματούχους του Υπουργείου Μεταφορών (DfT) και Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας ότι οι ναυτικοί οποιασδήποτε εθνικότητας υπηρετούν σε πλοία που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δικαίωμα εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να χρειάζεται να εγγραφούν σε ιατρό.

Η επιστολή ζητά δήλωση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας που να επιβεβαιώνει την πολιτική της κυβέρνησης να δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό, για να εξασφαλιστεί μια συνεπής προσέγγιση για τον εμβολιασμό των ναυτικών σε όλα τα λιμάνια. Ζητά επίσης τη διαβεβαίωση ότι τα εμβόλια μπορούν να χορηγηθούν στα κρουαζιερόπλοια από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και η κυβέρνηση να μειώσει το διάστημα για τα εμβόλια για τους ναυτικούς, όταν αυτό είναι δυνατόν.

Πολλοί ναυτικοί έχουν ήδη επωφεληθεί από τον εμβολιασμό σε λιμάνια στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ναυτιλιακές εταιρείες και/ή οργανώσεις πρόνοιας ναυτικών έχουν συνεννοηθεί με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.