Η έκκληση της ITF για την τύχη των ναυτικών του «Wakashio»

Η έκκληση της ITF για την τύχη των ναυτικών του «Wakashio»

461
Η έκκληση της ITF για την τύχη των ναυτικών του «Wakashio»

Η ITF (Ιnternational Transport Workers’ Federation) κάνει έκκληση για την άμεση απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό του πληρώματος του «MV Wakashio», που κρατείται από τις αρχές του Μαυρικίου πάνω από έναν χρόνο.

Την περασμένη εβδομάδα έκλεισε ένας χρόνος από την προσάραξη του πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου και της περιβαλλοντικής καταστροφής στις ακτές του Μαυρικίου.

Ο David Heindel, πρόεδρος της ITF για τους ναυτικούς, εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τη μεταχείριση των ναυτικών του «Wakashio» από τις αρχές του Μαυρικίου όλο αυτό το διάστημα και κάνει λόγο για απουσία κατάλληλων νομικών διαδικασιών για την ευθύνη του πληρώματος στην προσάραξη του πλοίου.

Μάλιστα, επιστολή του κ. Heindel και του γενικού γραμματέα της ITF, Stephen Cotton, προς τις αρχές του Μαυρικίου τονίζει: «Επί του παρόντος, στην πλειονότητα των ναυτικών του “Wakashio” δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία και παρ’ όλα αυτά δεν μπορούν να φύγουν από τον Μαυρίκιο. Ως εκ τούτου, ορισμένοι από τους ναυτικούς δεν έχουν δει τις οικογένειές τους για πάνω από δύο χρόνια. Και αυτό διότι, πριν από το ναυτικό ατύχημα πέρυσι τον Ιούλιο, κάποια από τα μέλη του πληρώματος βρίσκονταν στο πλοίο περισσότερο από δώδεκα μήνες».

Φωτό: Reunion Region/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.