BP: Η αντίδραση για ενδεχόμενη εμπλοκή της στην προσάραξη του «Wakashio»

BP: Η αντίδραση για ενδεχόμενη εμπλοκή της στην προσάραξη του «Wakashio»

416
BP: Η αντίδραση για ενδεχόμενη εμπλοκή της στην προσάραξη του «Wakashio»

Με ανακοίνωσή της η BP παίρνει θέση απέναντι σε δημοσίευμα του Forbes στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το οποίο ο ενεργειακός κολοσσός εμπλέκεται στο περιστατικό προσάραξης του πλοίου «Wakashio» στον Μαυρίκιο στις 25 Ιουλίου 2020.

Η BP αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στις 14 Ιουλίου η BP Singapore προμήθευσε το πλοίο με καύσιμο. Το καύσιμο, το οποίο ήταν χαμηλό σε περιεκτικότητα θείου (VLSFO), πουλήθηκε στη Mitsui O.S.K. Ltd (MOL), που είχε ναυλώσει το πλοίο.

Το εν λόγω καύσιμο ανταποκρινόταν στις διεθνείς περιβαλλοντικές προδιαγραφές του ΙΜΟ, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε τόσο η BP όσο και ανεξάρτητη εταιρεία επιθεωρήσεων που είχε προσλάβει η MOL, αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Τόσο η MOL όσο και άλλες επτά διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων που παρέλαβαν το ίδιο καύσιμο δεν εξέφρασαν ανησυχίες για την ποιότητα του καυσίμου», τονίζεται.

Μάλιστα η BP επισημαίνει ότι οι αρχικές έρευνες για το ατύχημα έκαναν λόγο για ζητήματα ασφάλειας και πλοήγησης και δεν κάνουν καμία αναφορά σε μηχανολογικά και τεχνικά ζητήματα.

Εν κατακλείδι, ο ενεργειακός κολοσσός σημειώνει ότι οι ισχυρισμοί και οι υπαινιγμοί που περιέχονται στο εν λόγω άρθρο είναι αβάσιμοι και συνεπώς τους απορρίπτει κατηγορηματικά.

Φωτό: Laura Morosoli/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.