Techcross: Απλούστερες και οικονομικά αποδοτικότερες διατάξεις συστημάτων επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος

Techcross: Απλούστερες και οικονομικά αποδοτικότερες διατάξεις συστημάτων επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος

70
Techcross: Απλούστερες και οικονομικά αποδοτικότερες διατάξεις συστημάτων επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος

Ως πρωτοπόρος στην τεχνολογία ηλεκτρόλυσης η οποία εφαρμόζεται στα συστήματα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος, η Techcross αριθμεί σήμερα 3.762 εγκαταστάσεις και παραδόσεις του καινοτόμου της συστήματος Electro-Cleen System (ECS).

Εκτός από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το ECS, όπως το ότι δεν απαιτείται φιλτράρισμα του νερού, το μικρό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα ,η ευελιξία εγκατάστασης και η ανταγωνιστική του τιμή σε συνδυασμό με ένα παγκόσμιο δίκτυο after sales υπηρεσιών, ένας ακόμη παράγοντας που συμβάλλει στην επιτυχία του συστήματος είναι η παροχή καινοτόμων λύσεων εγκατάστασης για διάφορετικούς τύπους πλοίων, ελαχιστοποιώντας τα CAPEX και OPEX, μέσω διαρκούς έρευνας και ανάπτυξης.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η διαχείριση του έρματος που αποθηκεύεται στην πρυμναία δεξαμενή ζυγοστάθμισης (After Peak Tank -APT) των δεξαμενόπλοιων. Στο κομμάτι αυτό η Techcross παρέχει μια καινοτόμο διάταξη εγκατάστασης BWTS η οποία απαλλάσσει τους πλοιοκτήτες από την ανάγκη εγκατάστασης ξεχωριστής μονάδας επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος για το APT, εξοικονομώντας τους έτσι περισσότερα από 100 χιλιάδες δολάρια που θα κόστιζε μια τέτοια επιπλέον εγκατάσταση.

APT_case

Στην περίπτωση πάλι δεξαμενόπλοιων με βυθιζόμενες αντλίες, στα οποία γενικά εγκαθίστανται συστήματα επεξεργασίας έρματος ανθεκτικά στις εκρήξεις σε ειδικά σχεδιασμένους χώρους στο κατάστρωμα με αρκετά μεγάλο κόστος εγκατάστασης, η Techcross προσφέρει μια πατενταρισμένη εναλλακτική λύση. Η λύση αυτή περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός απλού συστήματος BWTS στο μηχανοστάσιο, αξιοποιώντας τις αντλίες φωτιάς/γενικής χρήσης ή και προσθέτοντας επιπλέον αντλίες έρματος για τις διαδικασίες ερματισμού, και χρησιμοποιώντας τις βυθιζόμενες αντλίες μόνο για τις διαδικασίες αφερματισμού. Η εν λόγω λύση παρέχει τεράστια οφέλη στους πλοιοκτήτες τόσο σε θέματα ασφάλειας όσο και σε ότι αφορά τα κόστη αγοράς και εγκατάστασης του συστήματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.