DeepSea Technologies: Νέος επενδυτικός γύρος 5 εκατ. ευρώ

DeepSea Technologies: Νέος επενδυτικός γύρος 5 εκατ. ευρώ

998
DeepSea Technologies: Νέος επενδυτικός γύρος 5 εκατ. ευρώ
Α-Δ: Ρομπέρτο Κούστας, Συνιδρυτής και CEO της DeepSea Technologies & Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, Συνιδρυτής και CTO της DeepSea Technologies

Η DeepSea Technologies εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από νέους και υφιστάμενους επενδυτές.

Καθώς η ναυτιλία αντιμετωπίζει την πρόκληση και ταυτόχρονα ευκαιρία της απανθρακοποίησης και ψηφιοποίησης, η τεχνολογία της DeepSea υποστηρίζει τους πελάτες της στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων βάσει δεδομένων, που μπορούν να οδηγήσουν στην εξοικονόμηση κατανάλωσης καυσίμων και τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η επένδυση ενισχύει την ισχυρή οικονομική θέση της DeepSea και θα επιτρέψει την περαιτέρω έρευνα, ανάπτυξη και τον σχεδιασμό προϊόντων, επιταχύνοντας παράλληλα τη διεθνή εμπορική επέκταση της εταιρείας, η οποία θα επικεντρωθεί στις ασιατικές αγορές.

Του χρηματοδοτικού γύρου ηγείται η Nabtesco Technology Ventures, η οποία πρόκειται για τον επενδυτικό βραχίονα της Ιαπωνικής Nabtesco Corporation – ηγέτης στον αυτοματισμό της ναυτιλίας με ισχυρό μερίδιο αγοράς 40% – που διαχειρίζεται η Emerald Technology Ventures. O Όμιλος Signal και οι υφιστάμενοι επενδυτές ETF Partners, συμμετείχαν επίσης στο γύρο. O Όμιλος Signal είναι μια διαφοροποιημένη ναυτιλιακή, τεχνολογική και επενδυτική εταιρεία και δημιουργός της πλατφόρμας Signal Ocean για την εμπορική βελτιστοποίηση της ναυτιλίας. Η ETF Partners είναι το κορυφαίο Ευρωπαϊκό fund επιχειρηματικών κεφαλαίων με επίκεντρο τη βιωσιμότητα. Από την ίδρυση του 2005, η ETF Partners υποστηρίζει ιδρυτές και επιχειρήσεις που αναπτύσσουν τεχνολογίες αιχμής για την επίλυση της μεγαλύτερης πρόκλησης στον κόσμο – την κλιματική αλλαγή.

Οι επενδυτές επέλεξαν την DeepSea έπειτα από πολύμηνη έρευνα και ανάλυση του ανταγωνισμού στον κλάδο της ναυτιλιακής τεχνολογίας, την οποία ακολούθησε μια αυστηρή τεχνική διαδικασία δέουσας επιμέλειας (due diligence) και ελέγχου της ακρίβειας των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που η εταιρεία έχει αναπτύξει. Η επένδυση αυτή, επισφραγίζει το μέλλον της εταιρείας και αποδεικνύει ότι η DeepSea έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εξειδικευμένων επενδυτών του κλάδου.

Παράλληλα με την επένδυση, η DeepSea Technologies και η Nabtesco θα ξεκινήσουν μια εμπορική και ερευνητική συνεργασία, η οποία θα περιλαμβάνει τη συνεργασία της DeepSea με το δίκτυο πωλήσεων της Nabtesco, την ανάπτυξη κοινών προϊόντων και τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα για τεχνολογίες που θα αναδιαμορφώσουν το μέλλον της ναυτιλίας. Ομοίως, εκτός από τη συμμετοχή του Ομίλου Signal στην χρηματοδότηση, οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν περαιτέρω τρόπους συνεργασίας. Οι συνεργασίες αυτές αποτελούν απόδειξη ότι η επένδυση αυτή όχι μόνο ενισχύει περαιτέρω την οικονομική θέση της DeepSea, αλλά εξασφαλίζει και ένα εξειδικευμένο και ισχυρό δίκτυο πωλήσεων για την εταιρεία και τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων για τη ναυτιλιακή αγορά.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Ρομπέρτο Κούστας, Συνιδρυτής και CEO της DeepSea Technologies, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εξασφαλίσαμε αυτόν τον επενδυτικό γύρο. Το να έχουμε την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη διεθνών παικτών της αγοράς, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν στην υλοποίηση της αποστολής μας για μια πιο βιώσιμη ναυτιλία, είναι εξαιρετικό κίνητρο για ολόκληρη την ομάδα. Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με ένα πολύ ισχυρό εμπορικό περιβάλλον που καθοδηγείται από νέους κανονισμούς για την απόδοση των πλοίων από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, μας κάνουν πολύ αισιόδοξους για το μέλλον.

Με την υποστήριξη της Nabtesco στις ασιατικές αγορές είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τις ναυτιλιακές εταιρείες της περιοχής να συνειδητοποιήσουν την εμπορική αξία της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της κερδοφορίας τους. Η επένδυση που ανακοινώνουμε σήμερα σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο της DeepSea, ως παγκόσμιος παίκτης στον χώρο της βελτιστοποίησης της απόδοσης πλοίων.»

Ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, Συνιδρυτής και CTO της DeepSea Technologies σχολίασε: «Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης από έναν ηγέτη στη ναυτιλιακή τεχνολογία, όπως η Nabtesco, μετά από μια αυστηρή τεχνική διαδικασία δέουσας επιμέλειας (due diligence), επιβεβαιώνει την αξία της πρωτοποριακής μας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μοντέλα της απόδοσης του κάθε πλοίου με πρωτοφανή ακρίβεια για την άμεση επίτευξη μείωσης του κόστους και των εκπομπών CO2 άνω του 10%.

Η υποστήριξή τους, σε συνδυασμό με την υποστήριξή από τους σημαντικούς διεθνείς επενδυτές ETF Partners και Emerald, καθώς και από τους πρωτοπόρους της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της ναυτιλίας Signal, ενισχύει την πεποίθησή μας ότι η προσέγγιση μας, η οποία βασίζεται σε δεδομένα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις περιβαλλοντικές προκλήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ανυπομονούμε να συνδυάσουμε τις προσπάθειές μας με την τεράστια τεχνογνωσία της Nabtesco στη ναυτιλία, την αυτοματοποίηση και τη ρομποτική, καθώς και την ανάλυση της αγοράς της Signal για την ανάπτυξη νέων λύσεων που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω εξέλιξη του κλάδου της βελτιστοποίησης απόδοσης πλοίων.»

Ο Hiroshi Nerima, Managing Partner της Nabtesco Technology Ventures, πρόσθεσε: «Η απόφαση να επενδύσουμε στη DeepSea είναι απόλυτα σύμφωνη με την αφοσίωσή μας να συνεργαστούμε με πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις και να υποστηρίξουμε ταλαντούχους και παθιασμένους επιχειρηματίες.

Η ομάδα της DeepSea αναπτύσσει καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ναυτιλιακή βιομηχανία και να βοηθήσουν τον τομέα να ξεπεράσει τη σοβαρή περιβαλλοντική πρόκληση που αντιμετωπίζει. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα είμαστε συνεργάτες της DeepSea σε αυτή τη διαδικασία και θα συνεισφέρουμε στην επέκτασή της στην Ασία μέσω μιας στενής συνεργασίας με τον Όμιλο Nabtesco.»

Ο Mehran Zaker, Sector Specialist (Mobility & Maritime) στην Emerald Technology Ventures, σχολίασε: «Έχουμε δει την πρωτοποριακή τεχνολογία που αναπτύχθηκε από μια αφοσιωμένη ομάδα με όραμα την επιτάχυνση του βιώσιμου μετασχηματισμού της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

DeepSea Technologies_Νέος επενδυτικός γύρος 5 εκατ. ευρώ

Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την DeepSea και θα την υποστηρίξουμε μαζί με τον όμιλο Nabtesco στη διεθνή επέκτασή τους.»

Ο Rob Genieser, Managing Partner της ETF Partners, ανέφερε: «Συνεχίζουμε να είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανάπτυξη της Deepsea, καθώς η πλατφόρμα λογισμικού τους με βάση την τεχνητή νοημοσύνη δίνει τη δυνατότητα σε πλοιοκτήτες και ναυλωτές σε όλο τον κόσμο να μειώσουν δραματικά το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Συλλέγοντας δεδομένα από τα πλοία σε πραγματικό χρόνο και συγκρίνοντας τις πληροφορίες μεταξύ των στόλων, η DeepSea μπορεί τόσο να βελτιστοποιήσει την απόδοση των πλοίων όσο και να μειώσει τις επιπτώσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας στο περιβάλλον. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους παρέχουμε επιπλέον χρηματοδότηση, καθώς επεκτείνονται σε νέες αγορές».

Ο Νικόλας Πυργιώτης, Αντιπρόεδρος της Signal Ventures, κατέληξε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η DeepSea εντάσσεται στο οικοσύστημα καινοτόμων συνεργατών μας στον τομέα της ναυτιλιακής τεχνολογίας. Ως μια επίσης ελληνική εταιρεία και έχοντας κοινό όραμα με την ομάδα της DeepSea, πιστεύουμε ότι η καινοτομία σε κλίμακα μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συνεργασιών και αξιοποιώντας συνέργειες σε δεδομένα και τεχνολογία.

Είμαστε βέβαιοι ότι το πρωτοποριακό έργο της DeepSea στον τομέα μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο η ναυτιλία εξετάζει την απόδοση των πλοίων και την απανθρακοποίηση. Μαζί, μπορούμε να έχουμε έναν μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στον κλάδο μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.