Π. Λασκαρίδης: Πρόθεση δωρεάς ενός ακόμα πλοίου στο ΠΝ

Π. Λασκαρίδης: Πρόθεση δωρεάς ενός ακόμα πλοίου στο ΠΝ

784
Π. Λασκαρίδης: Πρόθεση δωρεάς ενός ακόμα πλοίου στο ΠΝ
Φωτό αρχείου

Tην πρόθεσή του να δωρίσει στο Πολεμικό Πολεμικό Ναυτικό άλλο ένα Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) (σ.σ.θα είναι το τρίτο κατά σειρά), γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», πλοιοκτήτης και υποναύαρχος ε.τ. Πάνος Λασκαρίδης στον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στο πλαίσιο σημερινής συνάντησης τους.

Πρόκειται για το πλοίο «PSV ILSON ATLNTIC» που ναυλοχεί επί του παρόντος σε λιμάνι της Δανίας και είναι αναλόγων δυνατοτήτων με τα ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι» και «ΗΡΑΚΛΗΣ». Ο κατάπλους του στην Ελλάδα προγραμματίζεται μετά την ολοκλήρωσης των διαδικασιών πιστοποίησης του.

Η ευγενική δωρεά του τρίτου κατά σειράν ΠΓΥ από τον Πάνο Λασκαρίδη θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.