Ακύρωση κατασκευής αγωγού LNG λόγω περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Ακύρωση κατασκευής αγωγού LNG λόγω περιβαλλοντικών επιπτώσεων

110
Ακύρωση κατασκευής αγωγού LNG λόγω περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Η κυβέρνηση του Κεμπέκ του Καναδά απέρριψε την έγκριση για την κατασκευή του έργου εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Énergie Saguenay, ύψους 7,2 δισ. δολαρίων, επικαλούμενη περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Η εταιρεία GNL Quebec, ο εμπνευστής του έργου, είχε προτείνει την κατασκευή εγκαταστάσεων εξαγωγής LNG στη βιομηχανική ζώνη του λιμανιού του Saguenay, περίπου 200 χλμ. βόρεια της πόλης του Κεμπέκ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος του Κεμπέκ, Benoit Charette, δήλωσε ότι η GNL Quebec δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις που έθεσε η κυβέρνηση για την έγκριση του έργου και το υπουργείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υλοποίησή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβράδυνση της ενεργειακής μετάβασης των χωρών-πελατών του έργου.

Το έργο Énergie Saguenay είχε προγραμματιστεί ώστε να έχει εξαγωγική ικανότητα 11 εκατ. τόνων LNG ετησίως, με υγροποίηση φυσικού αερίου που προέρχεται από τον Δυτικό Καναδά. Στο πλαίσιο του έργου, προτάθηκε ένας αγωγός φυσικού αερίου μήκους 780 χλμ. για σύνδεση με το υπάρχον κύριο δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Οντάριο, με χρονικό ορίζοντα λειτουργίας το 2026.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.