Η Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

    354
    Η Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, ξεκίνησαν σήμερα με την τελετή έναρξης και τα πυροτεχνήματα που φώτισαν ένα άδειο γήπεδο, αλλά και με μια στιγμή απόλυτης σιωπής για να τιμήσουν όσους έχασαν τη μάχη από την Covid-19.

    Με την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια να μπαίνουν πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Αμέσως μετά την ελληνική αποστολή, στο Στάδιο παρέλασε η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων και ακολούθησαν με τη σειρά τους οι υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες, με βάση το ιαπωνικό αλφάβητο. Στο τέλος εισήλθαν στο Ολυμπιακό Στάδιο οι αποστολές των ΗΠΑ και της Γαλλίας, δηλαδή των δύο χωρών που θα φιλοξενήσουν τις δύο προσεχείς διοργανώσεις, ενώ όπως πάντα την παρέλαση έκλεισε η οικοδέσποινα Ιαπωνία.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι οι περισσότερες χώρες εφάρμοσαν την προτροπή της ΔΟΕ για έναν άνδρα και μία γυναίκα σημαιοφόρο.

    Το εναρκτήριο βίντεο που παρουσιάστηκε στο στάδιο ανακεφαλαίωσε την πορεία της Ιαπωνίας στους Αγώνες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο κόσμος, από την επιλογή της ιαπωνικής πρωτεύουσας ως οικοδέσποινας στις 8 Σεπτεμβρίου 2013.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.