To νέο μη επανδρωμένο πλοίο της SpaceX

To νέο μη επανδρωμένο πλοίο της SpaceX

236
To νέο μη επανδρωμένο πλοίο της SpaceX

Η εταιρεία SpaceX του Elon Musk πρόσθεσε πρόσφατα στον στόλο των μη επανδρωμένων πλοίων που χρησιμοποιεί για τις προσνηώσεις των πυραύλων της ένα τρίτο αυτόνομο πλοίο, με την ονομασία «A Shortfall of Gravitas».

Το εν λόγω μη επανδρωμένο πλοίο μπορεί να λειτουργεί πλήρως αυτοματοποιημένα, ενώ δεν χρειάζεται βοήθεια από κάποιο ρυμουλκό για να φτάσει στην τοποθεσία προσνήωσης. Το «A Shortfall of Gravitas» θα επιχειρεί στη Φλόριντα, προκειμένου να υποστηρίζει τις εκτοξεύσεις πυραύλων Falcon Heavy και Falcon 9 της SpaceX, που χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για να στέλνουν σε τροχιά τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους Starlink αλλά και για να μεταφέρουν αστροναύτες και φορτία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το νέο μη επανδρωμένο πλοίο πρόκειται να αντικαταστήσει τον προκάτοχό του «Of Course I Still Love You», το οποίο επιχειρούσε στην περιοχή της Φλόριντα από το 2015. Το τελευταίο έχει πλέον μεταφερθεί στην Ακτή του Ειρηνικού, καθώς η SpaceX αυξάνει τον αριθμό των εκτοξεύσεων δορυφόρων Starlink στην Καλιφόρνια και χρειάζεται ολοένα και μεγαλύτερη υποστήριξη για τη συλλογή των επαναχρησιμοποιήσιμων τμημάτων των πυραύλων της στην περιοχή αυτή.

Η SpaceX θα διαθέτει δύο μη επανδρωμένα πλοία για τις προσνηώσεις των πυραύλων της στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, καθώς στην περιοχή, εκτός από το «A Shortfall of Gravitas», επιχειρεί και το πλοίο «Just Read the Instructions» της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.