Νέες παραγγελίες στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Νέες παραγγελίες στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

1301
Νέες παραγγελίες στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Η νοτιοκορεατική ναυπηγική εταιρεία KSOE (Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co.) υπέγραψε την Τετάρτη 14 Ιουλίου δύο νέες συμφωνίες, των οποίων η αξία ανέρχεται στα $792 εκατ. Η συμφωνία αφορά την παράδοση τεσσάρων LNG πλοίων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025, αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Την κατασκευή των δύο από αυτά θα αναλάβει η Hyundai Heavy Industries Co., θυγατρική της KSOE, με την αξία της συμφωνίας να ανέρχεται στα $395 εκατ. Τα υπόλοιπα δύο θα παραδοθούν σε ευρωπαϊκή εταιρεία και θα κατασκευαστούν από τη θυγατρική της KSOE, Hyundai Samho Heavy Industries Co. Το μέγεθος της συμφωνίας ξεπερνά τα $398 εκατ.

Με αυτές τις συμφωνίες, η KSOE σχεδόν επιτυγχάνει τον φετινό ετήσιο στόχο της για παραγγελίες αξίας $14,9 δισ.

Την ίδια ώρα, η συνεργασία μεταξύ Νότιας Κορέας και Κατάρ ενισχύεται, με τη νοτιοκορεατική Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME) να κλείνει πρόσφατα συμφωνία ύψους $630 εκατ. με τη North Oil Co., εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Κατάρ, ανέφερε το Yonhap.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά την κατασκευή υπεράκτιας εγκατάστασης για την παραγωγή πετρελαίου και αερίου, με στόχο την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2024 και με αυτή τη συμφωνία η αξία των νέων παραγγελιών που έχει εξασφαλίσει η DSME ανέρχεται σε $6,13 δισ. Η πορεία της εταιρείας τους τελευταίους μήνες είναι ανοδική, με τα έργα που ανέλαβε μεταξύ Μάρτιου και Ιουλίου να ανέρχονται στα $4,34 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.