Πρωτοβουλίες για τη μείωση των εκπομπών της ναυτιλίας στην Ασία

Πρωτοβουλίες για τη μείωση των εκπομπών της ναυτιλίας στην Ασία

71
Πρωτοβουλίες για τη μείωση των εκπομπών της ναυτιλίας στην Ασία

O IMO και η PEMSEA εγκαινίασαν την προκαταρκτική φάση του Blue Solutions Project μετά από συνάντηση που έλαβε χώρα στις 28 Ιουνίου. Το project, το οποίο χρηματοδοτείται από το International Climate Initiative (IKI) της Γερμανίας, έχει ως στόχο να βοηθήσει τις χώρες της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας να αναγνωρίσουν ευκαιρίες για τη μείωση των εκπομπών από τις θαλάσσιες μεταφορές σε συμφωνία με τις εθνικές, περιφερειακές και διεθνείς δεσμεύσεις.

Η προκαταρκτική φάση του Blue Solutions Project θα περιλαμβάνει συζητήσεις με την Καμπότζη, την Κίνα, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, που δυνητικά θα μπορούσαν να λάβουν χρηματοδότηση από ένα ευρωπαϊκό project 15 εκατ. ευρώ για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και άλλων επιβλαβών εκπομπών από τον ναυτιλιακό κλάδο, με έμφαση στα λιμάνια, στα πλοία και στις ενδοχώριες μεταφορές. Οι στόχοι για τη μείωση των εκπομπών μπορούν να επιτευχθούν μέσω της αξιολόγησης και της ανάπτυξης εθνικών στρατηγικών και της ανάδειξης πιθανών λύσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κλάδου.

Το project θα προωθήσει ακόμη την ανταλλαγή γνώσης και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ασίας. Στόχος είναι επίσης η προσέλκυση επιπλέον επενδύσεων και χρηματοδότησης και από άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.