Δύο ακόμα παραγγελίες containerships από τη Seaspan

Δύο ακόμα παραγγελίες containerships από τη Seaspan

71
Δύο ακόμα παραγγελίες containerships από τη Seaspan

Η εταιρεία διαχείρισης πλοίων εμπορευματοκιβωτίων Seaspan Corporation (Seaspan), σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανακοίνωσε τη σύναψη μίας ακόμα συμφωνίας με μεγάλο ναυπηγείο, την έκτη κατά σειρά από τον Δεκέμβριο, για την κατασκευή δύο νέων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 12.000 TEUs.

Τα εν λόγω containerships αναμένεται να παραδοθούν κατά το δ΄ τρίμηνο του 2022, ενώ μετά την παραλαβή τους θα εισέλθουν σε μακροχρόνιες ναυλώσεις από παγκόσμια εταιρεία τακτικών γραμμών. Τα ναυλοσύμφωνα περιλαμβάνουν και την επιλογή αγοράς των πλοίων με τη λήξη των αρχικών ναυλώσεων ή κάθε ανανέωσής τους.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seaspan δήλωσε ότι η εταιρεία συνεχίζει να διευκολύνει την ανάπτυξη των πελατών της, προσφέροντας τα πιο αποτελεσματικά νεότευκτα στην αγορά τακτικών γραμμών. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει για μία ακόμα φορά τη δημιουργική συνεργασία με τους πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι μπορούν να βασίζονται στην εμπειρία της Seaspan για την παροχή λύσεων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόλος της Seaspan αριθμεί 127 πλοία συνολικής χωρητικότητας 1.073 εκατ. TEUs, ενώ αναμένει την παράδοση δύο ακόμα πλοίων από τη δευτερογενή αγορά και 39 νεότευκτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.