Το ελληνικό νηολόγιο για ακόμη μία χρονιά στη Λευκή Λίστα του Paris MoU 

Το ελληνικό νηολόγιο για ακόμη μία χρονιά στη Λευκή Λίστα του Paris MoU 

350
Το ελληνικό νηολόγιο για ακόμη μία χρονιά στη Λευκή Λίστα του Paris MoU 

H επιτροπή του Paris MoU ενέκρινε στην 54η συνεδρίασή της τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων πλοίων και υιοθέτησε τις νέες λίστες επιδόσεων (Λευκή, Γκρι, Μαύρη) των flag states και των αναγνωρισμένων διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών.

Οι λίστες παρουσιάζουν τις σημαίες των κρατών ανάλογα με το επίπεδο της ποιότητάς τους μετά τις επιθεωρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η κατάταξη των Κρατών Σημαίας στην κάθε λίστα βασίζεται στον αριθμό των επιθεωρήσεων και των κρατήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε μια κυλιόμενη περίοδο τριών ετών (2018-2020).

Για το 2020 70 νηολόγια συγκαταλέγονται στις επικαιροποιημένες λίστες του Paris MoU: 39 στη Λευκή, 22 στην Γκρι και 9 στη Μαύρη Λίστα. Το 2019 η λίστα περιελάβανε επίσης 70 flag states, εκ των οποίων 41 στη Λευκή Λίστα, 16 στην Γκρι και 13 στη Μαύρη.

Στην επικαιροποιημένη Λευκή Λίστα, μεταξύ άλλων είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, ο Παναμάς, οι Νήσοι Μάρσαλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, το Ιsle of Man (UK), η Λιβερία, η Γαλλία,  η Ολλανδία, η Δανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, το Βέλγιο, η Κίνα, η Μάλτα, η Ιαπωνία, η Κροατία, η Τουρκία κ.ά. Την περίοδο αυτή πραγματοποιήθηκαν 736 επιθεωρήσεις σε πλοία με ελληνική σημαία και καταγράφηκαν 9 κρατήσεις πλοίων, δείγμα της υψηλής ποιότητας του ελληνικού νηολογίου. Το ελληνικό νηολόγιο μάλιστα βρέθηκε στην 7η θέση της Λευκής Λίστας όταν πέρσι κατέλαβε την 20ή θέση.

Η Γκρι Λίστα περιλαμβάνει τα εξής νηολόγια: Παλάου, Τυνησία, Σαουδική Αραβία, Νήσοι Κουκ, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Ουκρανία, Ιράν, Μογγολία, Πολωνία, Κουρακάο, Καζακστάν, Φιλιππίνες, Ινδία, Αλγερία, Βανουάτου, Αίγυπτος, Ελβετία, Εσθονία, Κορέα, Αζερμπαϊτζάν, Λίβανος.

Τέλος στη Μαύρη Λίστα συγκαταλέγονται οι σημαίες: Τουβαλού, Σιέρα Λεόνε, Τανζανία, Μπελιζέ, Μολδαβία, Κομόρες, Τόγκο, Καμερούν, Αλβανία.

Παρακάτω παρατίθενται οι επικαιροποιημένες λίστες του Paris MoU:

white

grey

black

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.