ΝΥΚ: Παραγγελία για 12 PCTC πλοία κατανάλωσης LNG

ΝΥΚ: Παραγγελία για 12 PCTC πλοία κατανάλωσης LNG

88
ΝΥΚ: Παραγγελία για 12 PCTC πλοία κατανάλωσης LNG

H NYK προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη ναυπήγηση 12 PCTC πλοίων κατανάλωσης LNG στα ναυπηγεία Shin Kurushima Dockyard Co., Ltd. και Nihon Shipyard Co., Ltd. Τα νεότευκτα θα παραδοθούν μεταξύ του οικονομικού έτους 2025 και 2028, όπως τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

H συμφωνία εντάσσεται στο πλάνο για την επίτευξη του στόχου περιβαλλοντικής διαχείρισης της ΝΥΚ, ο οποίος περιλαμβάνει τη μείωση των εκπομπών CO2 ανά τονοχιλιόμετρο κατά 50% έως το 2050.

Η ΝΥΚ ποντάρει πολλά στο LNG, και αυτός είναι ο λόγος που επιλέγει τη ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων με καύσιμο LNG. H αρχή έγινε με το «Sakura Leader», το οποίο παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και ήταν το πρώτο PCTC καύσης LNG που ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία. Στα σχέδια της NYK περιλαμβάνεται και η καθέλκυση οκτώ PCTCs με καύσιμο LNG έως το 2024. Έως το 2028 ο στόλος της εταιρείας θα αριθμεί 20 τέτοια πλοία, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, σε μια επένδυση συνολικής αξίας 200 δισ. γεν.

Φωτό: www.nyk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.