Costamare: Δυναμική είσοδος στην αγορά των bulk carriers

Costamare: Δυναμική είσοδος στην αγορά των bulk carriers

3207
Costamare: Δυναμική είσοδος στην αγορά των bulk carriers

Η Costamare Inc. ανακοίνωσε την απόκτηση 16 πλοίων ξηρού φορτίου χωρητικότητας μεταξύ 33.000 και 85.000 DWT, με μέση ηλικία τα 10 χρόνια, τα οποία είναι ναυλωμένα στην αγορά spot. Τα δύο από τα πλοία έχουν ήδη παραδοθεί ενώ τα υπόλοιπα που αναμένεται να παραδοθούν το αργότερο έως τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Γρηγόριος Ζήκος, CFO της Costamare, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση πλοίων ξηρού φορτίου χύδην. Αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε έναν τομέα με ισχυρά θεμελιώδη που παρέχουν βελτιωμένες ευκαιρίες απόδοσης για τους μετόχους μας».

»Οι εξαγορές θα χρηματοδοτηθούν αρχικά με μετρητά, ενώ η Εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για κάλυψη του υπόλοιπου ποσού με τραπεζικό δανεισμό. Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση του κλάδου των dry, σκοπεύουμε να διατηρήσουμε χαμηλή μόχλευση έως και 60% της αξίας των περιουσιακών στοιχείων. Ανυπομονούμε να παρέχουμε μια λεπτομερή ενημέρωση για την επιχειρηματική μας στρατηγική με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου».

Κατά τον κ. Ζήκο, τα πλοία θα διαχειριστεί η υπάρχουσα πλατφόρμα η οποία θα ενισχυθεί με την ομάδα των dry του Onassis Group.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.