Επέκταση των αραβικών αερομεταφορέων… στις Κυκλάδες

Επέκταση των αραβικών αερομεταφορέων… στις Κυκλάδες

123
Επέκταση των αραβικών αερομεταφορέων… στις Κυκλάδες

Ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με έδρα το Άμπου Ντάμπι, η πολυβραβευμένη Etihad, λανσάρει γι’ αυτό το καλοκαίρι για πρώτη φορά απευθείας πτήσεις προς Μύκονο και Σαντορίνη.

Οι πτήσεις προς Μύκονο θα πραγματοποιούνται από τις 8 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου του 2021 και προς Σαντορίνη από τις 9 Ιουλίου έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Και οι δύο προορισμοί θα εξυπηρετούνται δύο φορές εβδομαδιαίως με απευθείας συνδέσεις από και προς Άμπου Ντάμπι με αεροσκάφη Airbus A320.

Επιπρόσθετα, η flydubai, με έδρα το Ντουμπάι, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιεί τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά μεταξύ 18 Ιουνίου και 29 Σεπτεμβρίου.

Η έναρξη πτήσεων προς τα δύο ελληνικά νησιά –Μύκονος και Σαντορίνη– ανοίγει περαιτέρω την αραβική αγορά για την Ελλάδα, αφού η flydubai είναι η σημαντικότερη εταιρεία χαμηλού κόστους εισιτηρίων στον Αραβικό Κόλπο.

Οι τακτικές πτήσεις της Qatar Airways μεταξύ Μυκόνου και Ντόχα έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Μάιο, συνδέοντας το Κατάρ με τις Κυκλάδες με τρεις πτήσεις την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.