Wan Hai Lines: Νέα παραγγελία τεσσάρων containerships

Wan Hai Lines: Νέα παραγγελία τεσσάρων containerships

69
Wan Hai Lines: Νέα παραγγελία τεσσάρων containerships

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία τακτικών γραμμών Wan Hai Lines επιβεβαίωσε το κλείσιμο συμφωνίας στα τέλη Μαΐου με τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας Samsung Heavy Industries Co. για τέσσερα νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Πιο συγκεκριμένα, τα τέσσερα αυτά πλοία θα έχουν χωρητικότητα 13.000 TEUs, ενώ η παράδοσή τους εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει κατά το β΄ τρίμηνο του 2023.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ταϊβανέζικης εταιρείας για την αναβάθμιση και τη μεγέθυνση του στόλου της. Σε αυτό το πλαίσιο, και με το νέο αυτό συμβόλαιο με τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία, η εταιρεία επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι ο στόλος της θα παραμείνει ανταγωνιστικός, προκειμένου να υποστηρίξει τις διαρκώς αναπτυσσόμενες αγορές, παρέχοντας καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών στους πελάτες της.

Με βάση την κατάταξη της Alphaliner, η Wan Hai αποτελεί την 11η μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά των τακτικών γραμμών στον κόσμο. Τη δεδομένη στιγμή, η Wan Hai διαχειρίζεται έναν στόλο 83 ιδιόκτητων και 62 ναυλωμένων πλοίων. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Wan Hai αποτελεί μία εκ των εταιρειών στην αγορά (μαζί με MSC, CMA CGM, Εvergreen, ΟΝΕ, COSCO) που επεκτείνει δυναμικά τη χωρητικότητα του στόλου της το τελευταίο διάστημα, αναμένοντας συνολικά την παράδοση 34 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η χωρητικότητα των οποίων (συνολικά 224.898 TEUs) αντιπροσωπεύει το 56,9% της υφιστάμενης χωρητικότητας της εταιρείας.

Φωτό: www.wanhai.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.