Γεγονός το μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας

Γεγονός το μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας

1164
Γεγονός το μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας

Τη δημιουργία ενός νέου λιμενικού συγκροτήματος, που προέκυψε από την ομαδοποίηση των λιμένων της Χάβρης, της Ρουέν και του Παρισιού, ανακοίνωσε η γαλλική HAROPA PORTS.

Ειδικότερα, οι τρεις λιμενικές αρχές των ανωτέρω λιμένων συγχωνεύτηκαν, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ενιαίο θαλάσσιο και ποτάμιο λιμενικό δίκτυο στον Άξονα του Σηκουάνα (Seine Axis Major River & Sea Port), τη λιμενική διοίκηση του οποίου αναλαμβάνει η HAROPA PORTS. Το νέο λιμενικό συγκρότημα αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας, καθώς και το πέμπτο μεγαλύτερο μεταξύ των λιμένων στη βόρεια Ευρώπη.

Μέσω αυτής της συγχώνευσης, η HAROPA PORTS επωφελείται από τα μοναδικά γεωμορφολογικά πλεονεκτήματα της χώρας, η οποία διαθέτει μια θαλάσσια ακτογραμμή που τη συνδέει με τον υπόλοιπο κόσμο και έναν ποτάμιο διάδρομο στον Σηκουάνα που εξυπηρετεί το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό και καταναλωτικό κέντρο (το Παρίσι και τη γύρω περιοχή) στην Ευρώπη.

Η κεντρική κυβέρνηση της Γαλλίας έχει παράσχει σημαντική οικονομική υποστήριξη στο νέο λιμενικό συγκρότημα, χρηματοδοτώντας το με ένα κονδύλι ύψους 1,45 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027. Μέσα από αυτή τη συνεισφορά, το νέο λιμάνι θα μπορέσει με τη σειρά του να χρηματοδοτήσει πολλαπλά φιλόδοξα έργα για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων. Η HAROPA PORTS φιλοδοξεί, μέσα από αυτή την κίνηση, να αναβαθμίσει το προφίλ των γαλλικών λιμένων στο ανταγωνιστικό λιμενικό περιβάλλον της Ευρώπης και να ανακτήσει ένα μερίδιο αγοράς μέσα από την παροχή ενός ολοκληρωμένου δικτύου λιμένων και υπηρεσιών logistics στους πελάτες και στους συνεργάτες του λιμένα στη Γαλλία και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.