Seanergy Maritime: Στα 16 Capesizes ο στόλος

Seanergy Maritime: Στα 16 Capesizes ο στόλος

450

H Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Μαΐου τη συμφωνία της για την αγορά ενός ακόμα Capesize.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας, το πλοίο χτίστηκε το 2012 στην Ιαπωνία, διαθέτει μεταφορική ικανότητα 181.000 dwt και θα μετονομαστεί σε M/V Worldship. Το πλοίο θα παραδοθεί στην εταιρεία το γ΄ τρίμηνο του έτους. Η Seanergy με την απόκτηση αυτή ενισχύει τον στόλο της στα 16 Capesizes, συνολικής χωρητικότητας 2,8 εκατ. dwt.

To Worldship είναι εξοπλισμένο με scrubber και σύστημα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος ενώ το special survey του θα ολοκληρωθεί από την τωρινή πλοιοκτήτρια εταιρεία πριν την παράδοσή του στη Seanergy.

To κόστος αγοράς του Worldship ανέρχεται σε $33,7 εκατ. και θα χρηματοδοτηθεί από ιδία κεφάλαια και δανεισμό.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της Seanergy σχολίασε: «Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε την έγκαιρη απόκτηση ενός πλοίου Capesize υψηλής ποιότητας που κατασκευάστηκε από φημισμένο ναυπηγείο στην Ιαπωνία. Η προσθήκη του M/V Worldship στον στόλο μας επεκτείνει περαιτέρω τη θέση μας ως ηγέτιδα εταιρεία αποκλειστική για τη διαχείριση Capesizes».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.