Τι απασχολεί τους Ασιάτες Εφοπλιστές

Τι απασχολεί τους Ασιάτες Εφοπλιστές

116
Τι απασχολεί τους Ασιάτες Εφοπλιστές

H Asia Shipowners’ Association (ASA) πραγματοποίησε στις 18 Μαΐου την 30ή Ετήσια Γενική Συνέλευση, με τις δυσκολίες στις αλλαγές πληρωμάτων λόγω της πανδημίας να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ναυτικών της ASA, Han Chao, ανέφερε: «Τώρα είναι η ώρα που όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τη σημασία των ναυτικών, οι οποίοι είναι οι αφανείς ήρωες που πάντα εκτίθενται σε κάθε είδους αντιξοότητες για την αδιάκοπη ροή του εμπορίου». O ίδιος κάλεσε τις κυβερνήσεις να δώσουν άμεσα προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ναυτικών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ναυτασφαλίσεων, Richard Hext, τόνισε πως, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των αποκλεισμένων ναυτικών στα πλοία έχει μειωθεί στους 200.000 από το αποκορύφωμα των 400.000, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Την ίδια ώρα, ο κ. Hext αναφέρθηκε και σε έναν σημαντικό αριθμό ναυλωτών που απαιτούν ρήτρες μη πραγματοποίησης αλλαγών πληρωμάτων στα ναυλοσύμφωνα, σχολιάζοντας ότι «τέτοιες ρήτρες αντιτίθενται στα δικαιώματα των ναυτικών».

Παράλληλα, στην 30ή Ετήσια Γενική Συνέλευση των Ασιατών Εφοπλιστών τονίστηκε για ακόμα μία φορά η ανάγκη επέκτασης της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ για την προώθηση περιβαλλοντικά βιώσιμων πρακτικών ανακύκλωσης πλοίων. Ο Ron Huang, πρόεδρος της Επιτροπής Ανακύκλωσης Πλοίων, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να παρέχονται τα κατάλληλα κίνητρα προκειμένου Κίνα και Μπανγκλαντές να επικυρώσουν τη Σύμβαση.

Ειδική αναφορά έγινε στο fund της ναυτιλίας αξίας $5 δισ. για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και νέων καυσίμων, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του κλάδου. Το εν λόγω εγχείρημα υποστηρίζεται από δέκα κράτη-μέλη του ΙΜΟ και οκτώ ναυτιλιακούς οργανισμούς. «Ταυτόχρονα, η ASA ελπίζει ότι τα κράτη-μέλη του ΙΜΟ και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη θα υποβάλουν επίσης συγκεκριμένες προτάσεις για Market Based Measures, που μπορούμε να εξετάσουμε παράλληλα με τις συζητήσεις για το International Maritime Research and Development Board», σχολίασε η κ. Caroline Yang, πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλούς Ναυσιπλοΐας και Περιβάλλοντος της ASA.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Tae Soon Chung, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΑSA και πρόεδρος της Ένωσης Κορεατών Εφοπλιστών, ορίστηκε 31ος πρόεδρος της ASA.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.