Οι νέες εκτιμήσεις για τον μαύρο χρυσό

Οι νέες εκτιμήσεις για τον μαύρο χρυσό

116
Οι νέες εκτιμήσεις για τον μαύρο χρυσό

Σταθερές διατήρησε τις εκτιμήσεις της για την τιμή του brent το 2021 και το 2022 η EIA στην τελευταία της έκθεση.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση Short Term Energy Outlook (STEO), η ΕΙΑ εκτιμά ότι το brent θα αγγίξει τα $62,26/βαρέλι φέτος και τα $60,74/βαρέλι το 2022. Τον Απρίλιο, οι spot τιμές του brent κατά μέσο όρο άγγιξαν τα $65/βαρέλι, αμετάβλητες σε σχέση με τον Μάρτιο. «Οι τιμές brent ήταν σταθερές τον Απρίλιο, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά ακολούθησαν παρεκκλίνουσες τάσεις σε ό,τι αφορά τα κρούσματα Covid», σημειώνεται στην έκθεση.

Την ίδια ώρα, η EIA αναφέρει ότι σε ορισμένες περιοχές, και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, η ζήτηση για πετρέλαιο αυξάνεται, καθώς αυξάνονται ο ρυθμός των εμβολιασμών και η οικονομική δραστηριότητα. Αντιθέτως, σε άλλες περιοχές, όπως η Ινδία, η ζήτηση μειώνεται εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαιοειδών και υγρών καυσίμων άγγιξε τα 96,2 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον περασμένο Απρίλιο, καταγράφοντας σημαντική αύξηση κατά 15,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020. Η ΕΙΑ εκτιμά ότι φέτος η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαιοειδών και υγρών καυσίμων θα κινηθεί κατά μέσο στα 97,7 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Φωτό: Ann Heisenfelt/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.