Σταθερή αισιοδοξία για τη ζήτηση πετρελαίου

Σταθερή αισιοδοξία για τη ζήτηση πετρελαίου

130
Σταθερή αισιοδοξία για τη ζήτηση πετρελαίου

Αμετάβλητες διατήρησε τις εκτιμήσεις του για τη ζήτηση πετρελαίου ο OPEC την Τρίτη 11 Μαΐου, καθώς η ανάπτυξη σε Κίνα και ΗΠΑ αντισταθμίζει τις αρνητικές συνέπειες από την έξαρση της πανδημίας στην Ινδία.

Ειδικότερα, στο μηνιαίο report για τον μήνα Μάιο, ο Οργανισμός αναμένει η ζήτηση πετρελαίου να αυξηθεί φέτος κατά 5,95 εκατ. βαρέλια/ημέρα ή 6,6%. Την ίδια ώρα, μείωσε τις εκτιμήσεις του κατά 300.000 βαρέλια/ημέρα για τη ζήτηση πετρελαίου το β΄ τρίμηνο και τις αύξησε κατά 150.000 βαρέλια/ημέρα και 290.000 βαρέλια/ημέρα για το γ΄ και το δ΄ τρίμηνο αντίστοιχα.

Παρά την αισιοδοξία του, ο OPEC προειδοποιεί για «σημαντικές αβεβαιότητες» στην αγορά πετρελαίου κυρίως λόγω της πανδημίας. «Η Ινδία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις που σχετίζονται με τον Covid-19, oι οποίες θα έχουν έναν αρνητικό αντίκτυπο στην ανάκαμψή της το β΄ τρίμηνο», σημειώνει ο OPEC στο report.

Ο Οργανισμός βλέπει ανάπτυξη 5,5% φέτος (5,4% στο report του Απριλίου), καθώς η οικονομική ανάκαμψη θα είναι ισχυρότερη προς το β΄ μισό του έτους.

Φωτό: Martin Forster/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.