Η καλή ναυλαγορά «δίνει φτερά» στις εταιρείες διαχείρισης bulkers

Η καλή ναυλαγορά «δίνει φτερά» στις εταιρείες διαχείρισης bulkers

496
Η καλή ναυλαγορά «δίνει φτερά» στις εταιρείες διαχείρισης bulkers

Η πολύ καλή ναυλαγορά των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου το α΄ τρίμηνο αποτυπώθηκε στις οικονομικές επιδόσεις ακόμα μίας εταιρείας διαχείρισης bulkers και συγκεκριμένα της Eagle Bulk.

Ειδικότερα, η Eagle Bulk το α΄ τρίμηνο κατέγραψε έσοδα TCE της τάξης των $60,3 εκατ., αριθμός που μεταφράζεται σε $15.124/ημέρα. Πρόκειται δε για 50% αύξηση σε σχέση με τα έσοδα TCE το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Ο κ. Gary Vogel, CEO της εταιρείας, σχολίασε: «Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας που υποστηρίζεται από τα οικονομικά [των κυβερνήσεων] έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για εμπορεύματα και σε σημαντικά υψηλότερους ναύλους. […] Είχαμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την άνοδο της αγοράς το α΄ τρίμηνο, η οποία οδήγησε στην καλύτερη επίδοση σε ό,τι αφορά το TCE για πάνω από μία δεκαετία».

Ο ίδιος σημείωσε ότι κατά μέσο όρο το TCE το Q2 είναι στα $20.000/ημέρα και εκτίμησε ότι η αξία των second-hand πλοίων θα ακολουθήσει την αυξητική τάση των νεότευκτων, απόρροια της πολύ καλής ναυλαγοράς.

Φωτό: Şinasi Müldür/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.