Ένα νέο project πράσινου υδρογόνου στην Ανατολική Ασία

Ένα νέο project πράσινου υδρογόνου στην Ανατολική Ασία

89
Ένα νέο project πράσινου υδρογόνου στην Ανατολική Ασία

Η Hyundai Heavy Industries Co. ανακοίνωσε την Πέμπτη 6 Μαΐου ότι θα συμμετάσχει σε ένα νέο project παραγωγής πράσινου υδρογόνου στην Ανατολική Ασία.

Πιο συγκεκριμένα, ο ναυπηγικός όμιλος υπέγραψε συμφωνία με εννέα εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής πετρελαϊκής Korea National Oil Corp., για την κατασκευή και τη διαχείριση μιας νέας μονάδας παραγωγής πράσινου υδρογόνου 1,2 GW.

Η Hyundai Heavy Industries θα αναπτύξει μια μονάδα παραγωγής υδρογόνου από θαλασσινό νερό χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα παράγεται από πλωτό παράκτιο πάρκο στην Ανατολική Ασία. Υπενθυμίζεται ότι η Hyundai Heavy Industries υπέγραψε στις αρχές Μαρτίου συμφωνία με τον σαουδαραβικό πετρελαϊκό κολοσσό Saudi Aramco για ένα project υδρογόνου. Η συμφωνία ορίζει ότι η Hyundai Oilbank Co., ο βραχίονας διύλισης της HHI, θα εισάγει LPG παραγωγής της Saudi Aramco και θα παράγει μπλε υδρογόνο, το οποίο προέρχεται από ορυκτά καύσιμα.

Φωτό: JEON HEON-KYUN/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.