Νέα συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας των LNGCs και FSRUs

Νέα συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας των LNGCs και FSRUs

85
Νέα συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας των LNGCs και FSRUs

Οι εταιρείες Kongsberg Digital, BW LNG και Alpha Ori Technologies υπέγραψαν μια στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων, που στόχο έχουν την ενίσχυση της αποδοτικότητας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος πλοίων μεταφοράς LNG (LNGCs) και πλωτών μονάδων αποθήκευσης και εναναεριοποίησης LNG (FSRUs).

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι εταιρείες θα αναπτύξουν ένα πιλοτικό ψηφιακό δίδυμο (digital twin), το οποίο θα στοχεύει στην προώθηση της επιχειρησιακής αριστείας, στη μείωση των εκπομπών και του λειτουργικού κόστους και στην ενίσχυση της ασφάλειας. Το ψηφιακό δίδυμο πρόκειται να αναπτυχθεί για το FSRU BW Magna, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία δεδομένων Vessel Insight, Kognifai, αλλά και προσομοιωτές της Kongsberg Digital, σε συνδυασμό με τη χρήση ειδικών εφαρμογών της Alpha Ori, επιδιώκοντας να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της ψηφιοποίησης του ναυτιλιακού κλάδου.

Παράλληλα με το πιλοτικό έργο, οι εταιρείες Alpha Ori και Kongsberg Digital έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν στην ενσωμάτωση του Vessel Insight στις ψηφιακές λύσεις της Alpha Ori, προκειμένου να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους σε όλο τον κόσμο.

Η συνεργασία αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός ψηφιακού διδύμου και ενός συστήματος υποστήριξης αποφάσεων για τα LNGCs και FSRUs του μέλλοντος, αξιοποιώντας τις ψηφιακές λύσεις της Kongsberg Digital, τις ψηφιακές εφαρμογές της Alpha Ori και την επιχειρηματική εμπειρία της BW.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.