Έσοδα ρεκόρ για την Tesla

Έσοδα ρεκόρ για την Tesla

116
Έσοδα ρεκόρ για την Tesla

Τα οικονομικά της αποτελέσματα δημοσίευσε πρόσφατα η αμερικανική Tesla για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η αναφορά της εταιρείας έδειξε έσοδα ρεκόρ για την εταιρεία-κολοσσό, ξεπερνώντας ακόμα και τους στόχους της. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδά της (revenue) ανήλθαν σε $10,4 δισ., αυξημένα κατά 73% σε σύγκριση με τα $6 δισ. του περασμένου έτους.

Η Tesla έσπασε ρεκόρ και στις παραδόσεις αυτοκινήτων, καθώς έφτασαν τα 184.000 οχήματα Model 3 και Model Y. Το γεγονός ότι η εταιρεία ξεπέρασε και τις προσδοκίες της είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό τη στιγμή που αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα και καθυστερήσεις στις γραμμές παραγωγής τους, λόγω έλλειψης ηλεκτρονικών εξαρτημάτων για τα οχήματά τους και πιο συγκεκριμένα chips.

Τα εν λόγω chips, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται μόνο σε ηλεκτρικά οχήματα αλλά γενικότερα σε ηλεκτρικές συσκευές, βρίσκονται σε έλλειψη λόγω αδυναμίας των κατασκευαστών να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση. Η Tesla, προκειμένου να ξεπεράσει αυτό το σημαντικό εμπόδιο, κατάφερε να αναπτύξει νέα τεχνολογία και να μεταβεί σε microcontrollers, καθιστώντας τα chips μη απαραίτητα.

Η εταιρεία, επιπλέον, ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση κατά 50% των παραδόσεων αυτοκινήτων το 2021, καθώς οι καθυστερήσεις στο παρελθόν προκαλούσαν αγανάκτηση στους αγοραστές. Στους στόχους της εταιρείας περιλαμβάνεται και η σημαντική μείωση του κόστους των αυτοκινήτων με σκοπό να γίνουν πιο προσιτά οικονομικά.

Η Tesla έχει επενδύσει συστηματικά σε νέα εργοστάσια για την αύξηση της παραγωγής. Μένει να δούμε αν θα μπορέσει πλέον να ανταποκριθεί και στον αυξημένο όγκο πελατών που απαιτούν παροχή υπηρεσιών service.

Φωτό: Guus Schoonewille/ΑΠΕ-ΜΠE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.