Ρεβέκκα Μπακολίτσα: Το τελευταίο αντίο

Ρεβέκκα Μπακολίτσα: Το τελευταίο αντίο

1986
Ρεβέκκα Μπακολίτσα: Το τελευταίο αντίο

Την Παρασκευή 23 Απριλίου, έφυγε από τη ζωή, χτυπημένη από την επάρατη νόσο, η Ρεβέκκα Μπακολίτσα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, προερχόμενη από οικογένεια ιατρών και ήταν απόφοιτος της Γαλλικής Φιλολογίας.

Το 1969, παντρεύτηκε τον Αναστάσιο (Τάσο) Μπακολίτσα τον οποίο και στήριξε στο μεγάλο θαλασσινό στίβο από τον πρώτο καιρό της εισόδου του στο ναυτιλιακό επιχειρείν. Δυναμική, αποφασιστική και δίκαιη, υπήρξε ούριος άνεμος για τον σύζυγο της καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του ανέλιξης στην πλοιοκτησία και διαχείριση ποντοπόρων πλοίων. Με το θάνατο του πριν 23 χρόνια συνέχισε να υποστηρίζει τις επιχειρηματικές δράσεις των υιών της Βασίλη και Έντυ και την λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα της θυγατέρας της Τίνας, στις ΗΠΑ. Ο Βασίλης και ο Έντυ Μπακολίτσας συνεχίζουν το όραμα των γονιών τους με τη γιγάντωση της Sea Pioneer και η Τίνα αφοσιώθηκε στην έρευνα, στη Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Berkeley.

1

H Ρεβέκκα Μπακολίτσα ήταν ένας εργατικός άνθρωπος που δεν αναζητούσε τη δημοσιότητα. Κρατούσε ένα χαμηλό δημόσιο προφίλ, ειδικά μετά τον θάνατο του συζύγου της. Υπήρξε, όπως οι περισσότερες Ελληνίδες σύζυγοι και μητέρες της γενιάς της, αφοσιωμένες στην οικογένεια και απόλυτος στυλοβάτης στην επαγγελματική ανέλιξη των απογόνων της. Για τη ζωή της και τις εμπειρίες της μίλησε η ίδια, στη μοναδική συνέντευξη που έδωσε κατά τη διάρκεια της ζωής της, με την ευκαιρία της ειδικής έκδοσης των Ναυτικών Χρονικών «Σύζυγος, Μητέρα, Θυγατέρα», το 2018.

Με ειλικρίνεια είχε αφηγηθεί για τις θυσίες και δεσμεύσεις που απαιτούνται όταν εργάζεται κανείς στον ναυτιλιακό κλάδο: «Η ναυτιλία απαιτεί μεγάλο δόσιμο. Δεν είσαι ένας υπάλληλος, που πας στην εταιρεία και μόλις γυρίσεις στο σπίτι σου, κλείνεις την πόρτα και όλα τελείωσαν».

Για τη σχέση της με τον αείμνηστο σύζυγό της Α. Μπακολίτσα, τα λόγια της αποτελούν πηγή έμπνευσης: «Τα συζητούσαμε όλα μαζί. Πάντα, όταν ακούς τη γνώμη ενός ανθρώπου αγαπημένου, έχεις κάτι να κερδίσεις».

Τις αξίες της εργατικότητας, πειθαρχίας και σύνεσης που πρέσβευε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της η Ρεβέκκα Μπακολίτσα, συνεχίζουν με την άοκνη δράση τους τα τέκνα της.

Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η οικογένεια των Ναυτικών Χρονικών της εύχεται «καλό παράδεισο» και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.