Κρατική οικονομική ενίσχυση για τα γαλλικά λιμάνια

Κρατική οικονομική ενίσχυση για τα γαλλικά λιμάνια

70
Κρατική οικονομική ενίσχυση για τα γαλλικά λιμάνια

Η HAROPA, η δημόσια αρχή που διαχειρίζεται από τον περασμένο Νοέμβριο τα γαλλικά λιμάνια της Χάβρης, της Ρουέν και του Παρισιού, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ανακοίνωσε ότι θα λάβει το ποσό των 67,5 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 175 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν στα γαλλικά λιμάνια από το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης «France Relance».

Το ύψος της χρηματοδότησης καταδεικνύει τη σημασία των λιμένων της HAROPA για τη γαλλική κυβέρνηση, ενώ στόχος της χρηματοδότησης είναι να επιτρέψει στα εν λόγω λιμάνια να επιταχύνουν την περιφερειακή οικολογική μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας και ως εκ τούτου να προετοιμαστούν κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ειδικότερα, όσον αφορά την ενεργειακή μετάβαση, στους στόχους των λιμένων συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η παροχή καθαρών ενεργειακών επιλογών στα πλοία και στις φορτηγίδες που εξυπηρετούνται, η αξιοποίηση των ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και η ανάπτυξη της διατροπικότητας μέσα από τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη νέων υποδομών αλλά και την προώθηση των ποτάμιων και σιδηροδρομικών μεταφορών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό πακέτο οικονομικής στήριξης που ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση τον περασμένο Σεπτέμβριο ανέρχεται σε 100 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 δισ. ευρώ προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.