Ένα πλωτό κέντρο καινοτομίας και έρευνας για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής

Ένα πλωτό κέντρο καινοτομίας και έρευνας για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής

339
Ένα πλωτό κέντρο καινοτομίας και έρευνας για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε πρόσφατα η αποκάλυψη του φιλόδοξου project Earth 300, το οποίο έχει ως στόχο να αναδείξει τις σημαντικότερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η διεθνής κοινότητα, και δη αυτή της κλιματικής αλλαγής.

Τι είναι το «Earth 300»; Ο επιχειρηματίας Aaron Olivera, εμπνευστής της ιδέας, συνεργάστηκε με τον Ivan Salas Jefferson, ιδρυτή της Iddes Yachts, δημιουργώντας ένα ερευνητικό yacht στο μέγεθος κρουαζιερόπλοιου, το οποίο στο εσωτερικό του θα περιλαμβάνει 22 εργαστήρια.

To «Εarth 300», μήκους 300 μ. και ύψους 60 μ., χαρακτηρίζεται ως ένα πλοίο το οποίο θα ενώσει την έρευνα, την καινοτομία και την επιστήμη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Θα κινείται με τη χρήση πυρηνικής ενέργειας και θα θεωρείται πλήρως πράσινο, με μηδενικές εκπομπές επιβλαβών αερίων. Παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 425 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, περιβαλλοντολόγων, 20 φοιτητών και 45 VIP προσκεκλημένων.

Το πλοίο θα διαθέτει συστήματα ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης και θα καθελκυστεί το 2025. «Το πλοίο θα ενσωματώνει χαρακτηριστικά κρουαζιερόπλοιων, ερευνητικών πλοίων, πολυτελών yachts, αλλά δεν θα είναι τίποτε από αυτά», αναφέρει ο Aaron Olivera.

Το φιλόδοξο project υποστηρίζεται από εταίρους συμπεριλαμβανομένων των IBM, RINA, Triton Submarines και EYOS Expeditions.1617957015432

Φωτό: RINA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.