Ο Nick Brown στο πηδάλιο του IACS

Ο Nick Brown στο πηδάλιο του IACS

115
Ο Nick Brown στο πηδάλιο του IACS

Ο ΙΑCS (International Association of Classification Societies) ανακοίνωσε τον ορισμό του CEO του Lloyd’s Register Nick Brown ως επερχόμενου προέδρου του Συμβουλίου από την 1η Ιουλίου 2021.

Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη φορά που ο πρόεδρος του IACS εκλέγεται από τα μέλη του IACS και όχι εκ περιτροπής μετά τις διοικητικές τροποποιήσεις που ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Ο κ. Brown τόνισε τα εξής: «Είναι τιμή μου που διορίζομαι πρόεδρος του IACS. H Ένωση ήταν πάντα και παραμένει φάρος ασφάλειας για τη ναυτιλία μέσω της ανάπτυξης σημαντικών τεχνικών προτύπων και κατευθυντήριων γραμμών. Οι διοικητικές ρυθμίσεις που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν στείλει ένα σαφές μήνυμα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ότι ο IACS και τα μέλη του έχουν δεσμευτεί να διασφαλίσουν ότι ο κλάδος νηογνωμόνων παραμένει μια αποτελεσματική δύναμη στον ναυτιλιακό τομέα και ευχαριστώ τα μέλη του IACS που με επέλεξαν να επιβλέπω την εφαρμογή των σημαντικών αυτών αλλαγών».

Παράλληλα, ο κ. Li Zhiyuan του China Classification Society ορίστηκε πρόεδρος του General Policy Group (GPG) για περίοδο τριών ετών από την 1η Ιουλίου.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.