Αμερικανική ενεργειακή «εισβολή» στην Ιαπωνία

Αμερικανική ενεργειακή «εισβολή» στην Ιαπωνία

119
Αμερικανική ενεργειακή «εισβολή» στην Ιαπωνία

Η Chevron ανακοίνωσε την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας πώλησης και αγοράς (SPA) από τη θυγατρική της Chevron USA Inc. («CUSA») με την Hokkaido Gas Co., Ltd. για την παράδοση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη νήσο Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

Βάσει της συμφωνίας, η CUSA θα προμηθεύσει την Hokkaido Gas με περίπου μισό εκατομμύριο τόνους LNG για περίοδο πέντε ετών από τον Απρίλιο του 2022.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε μια Συμφωνία Πωλήσεων και Αγοράς (SPA) με τον νέο συνεργάτη μας Hokkaido Gas, που θα φέρει LNG απευθείας στο Χοκάιντο, μια βασική περιοχή ανάπτυξης. Έτσι, διευρύνεται η πελατειακή μας βάση στην Ιαπωνία, μια αγορά που είναι θεμελιώδης για την εταιρεία. Αυτή η νέα συμφωνία αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της Chevron να συνεργαστεί με την Hokkaido Gas στη διαφοροποίηση ενεργειακών λύσεων και στην προώθηση ενός μέλλοντος με λιγότερο άνθρακα στην περιοχή», δήλωσε ο Τζον Κιουν, πρόεδρος της Chevron Global Gas.

Η ιαπωνική εταιρεία ενέργειας Hokkaido Gas βρίσκεται στο Σαπόρο, την πρωτεύουσα του βόρειου νησιού Χοκάιντο στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, παρέχοντας υπηρεσίες παροχής φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας στην περιοχή.

Φωτό: Luc Skeudener/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.