Ένα 5G δίκτυο στο λιμάνι του Σαουθάμπτον

Ένα 5G δίκτυο στο λιμάνι του Σαουθάμπτον

99
Ένα 5G δίκτυο στο λιμάνι του Σαουθάμπτον

H Ένωση Βρετανικών Λιμένων (Associated British Ports ‒ ABP) και η Verizon Business ανακοίνωσαν ότι θα εργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη ενός δικτύου 5G στο λιμάνι του Σαουθάμπτον. Η πλατφόρμα 5G των Verizon Business και Νοkia θα παράσχει μια ασφαλή σύνδεση δικτύου σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συμβολή του λιμένα του Σαουθάμπτον στη βρετανική οικονομία είναι σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι οι εξαγωγές από το εν λόγω λιμάνι κάθε χρόνο ανέρχονται σε αξία σε $40 δισ. Παράλληλα, το λιμάνι του Σαουθάμπτον είναι ζωτικής σημασίας για τις εφοδιαστικές αλυσίδες, εξυπηρετώντας επιχειρήσεις και βιομηχανίες σε όλη τη χώρα, ενώ αποτελεί και το κορυφαίο λιμάνι κρουαζιέρας και διακίνησης οχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ιδιωτική πλατφόρμα 5G της Verizon θα παράσχει στο Σαουθάμπτον ένα αξιόπιστο και ασφαλές ιδιωτικό ασύρματο δίκτυο δεδομένων σε επιλεγμένες περιοχές εντός των ανατολικών και δυτικών αποβαθρών του λιμανιού. Ως εκ τούτου, η μεταφορά των δεδομένων θα ενοποιηθεί σε ένα μόνο δίκτυο, μειώνοντας την πολυπλοκότητα και συμβάλλοντας στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας των επικοινωνιών μεταξύ τερματικών.

Η ανάπτυξη του δικτύου δεν θα περιορίσει μόνο το άμεσο πρόβλημα της χαμηλής ποιότητας επικοινωνιών ως αποτέλεσμα της κακής σύνδεσης Wi-Fi, αλλά θα συντελέσει και στη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το Internet of Things (IoT).

Φωτό: www.southamptonvts.co.uk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.