Εκτόξευση για τα κέρδη των OOCL και Yang Ming

Εκτόξευση για τα κέρδη των OOCL και Yang Ming

122
Εκτόξευση για τα κέρδη των OOCL και Yang Ming

Στις εταιρείες τακτικών γραμμών MAERSK, CMA CGM, Hapag-Lloyd, που κατέγραψαν σημαντική αύξηση στην κερδοφορία τους κατά το 2020, έρχονται να προστεθούν η θυγατρική της COSCO, Οrient Overseas Container Line (OOCL), και η Υang Ming, σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσαν.

Πιο συγκεκριμένα, η μητρική εταιρεία της OOCL, Οrient Overseas International Limited (OOIL) ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη $903 εκατ., καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 362,6% σε σχέση με τα κέρδη του 2019 ($195,2 εκατ.). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αποκλειστικά κατά το β΄ εξάμηνο του 2020 η κερδοφορία της εταιρείας ξεπέρασε τα $800 εκατ. Αντίστοιχα, τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 19%, στα $8,191 δισ., κυρίως λόγω της πορείας του β΄ εξαμήνου του έτους, οπότε η ζήτηση ανέκαμψε και οι ναύλοι αυξήθηκαν σημαντικά.

Επιπροσθέτως, σημαντική ήταν και η αύξηση στη διακίνηση που κατέγραψε η OOCL, η οποία ξεπέρασε τον μέσο όρο του κλάδου. Ειδικότερα, η συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων ανήλθε σε 7,5 εκατ. TEUs, αυξημένη κατά 7,3% σε σχέση με το 2019 (6,9 εκατ. TEUs).

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μέσα σε ένα ιδιαίτερα περίπλοκο πλαίσιο λειτουργίας λόγω της πανδημίας, η OOΙL κατάφερε να καταγράψει κατά το 2020 τα υψηλότερα έσοδα, την υψηλότερη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και τη μεγαλύτερη κερδοφορία στην ιστορία της.

Από την πλευρά της, και η Yang Ming ευνοήθηκε από την αύξηση της ζήτησης και την έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στο δεύτερο μισό του έτους και, σε συνδυασμό με τους υψηλούς ναύλους και τη σχετικά χαμηλή τιμή των καυσίμων, αύξησε τα έσοδά της κατά 1,4% σε σχέση με το 2019, καταγράφοντας έσοδα $5,11 δισ. Έτσι, παρά την πτώση κατά 6,63% στη διακίνηση φορτίων (5,07 εκατ. ΤΕUs), έκλεισε το έτος ενισχύοντας τη χρηματοοικονομική της θέση, με τα κέρδη μετά από φόρους να φτάνουν τα $400 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.