H δέσμευση της Seaspan στην αειφόρο ανάπτυξη της ναυτιλίας

H δέσμευση της Seaspan στην αειφόρο ανάπτυξη της ναυτιλίας

73
H δέσμευση της Seaspan στην αειφόρο ανάπτυξη της ναυτιλίας

Προ ολίγων ημερών, η Seaspan Corporation και το Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping (Κέντρο για την εκμηδένιση των ρύπων στη ναυτιλία) επισημοποίησαν τη συνεργασία τους με την υπογραφή συμφωνίας, βάσει της οποίας η Seaspan καθίσταται στρατηγικός εταίρος του Κέντρου. Παράλληλα, με την εν λόγω συμφωνία, δεσμεύεται στην ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας τόσο με το Κέντρο όσο και με άλλους μεγάλους παίκτες που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του ναυτιλιακού κλάδου, για την ανάπτυξη τεχνολογιών μηδενικών εκπομπών, εναλλακτικών καυσίμων και άλλων λύσεων που προωθούν την ανθρακική ουδετερότητα στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Επιπροσθέτως, ως εταίρος του Κέντρου, η Seaspan θα συμβάλει άμεσα μέσα από τη συνεισφορά σε ειδικούς εμπειρογνώμονες στους τομείς της Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) και της Ναυτιλίας, αλλά και σε χωρητικότητα στα πλοία της, προκειμένου να δοκιμαστούν πιλοτικά συναφή έργα και δραστηριότητες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου, Bo Cerup-Simonsen, επισήμανε πως η Seaspan αναμένεται να συνεισφέρει στις δραστηριότητες του Κέντρου μέσα από την υψηλή τεχνική και εμπορική εξειδίκευση που κατέχει, επιταχύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη των μελλοντικών λύσεων που θα οδηγήσουν στην ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας.

Το Κέντρο ιδρύθηκε το 2020, μετά από μια αρχική δωρεά 400 εκατ. κορωνών Δανίας από το Ίδρυμα A.P. Møller, ενώ μεταξύ των στρατηγικών του εταίρων συγκαταλέγονται οι εταιρείες: Alfa Laval, American Bureau of Shipping, A.P. Moller-Maersk, Cargill, MAN Energy Solutions, Mitsubishi Heavy Industries, NYK Line, Siemens Energy και Total.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.