Wan Hai Lines: Παραγγελία για ακόμη πέντε containerships

Wan Hai Lines: Παραγγελία για ακόμη πέντε containerships

138
Wan Hai Lines: Παραγγελία για ακόμη πέντε containerships

H ταϊβανέζικη εταιρεία τακτικών γραμμών Wan Hai Lines, η οποία στην παγκόσμια κατάταξη της Alphaliner βρίσκεται στην 11η θέση, με τη χωρητικότητα του στόλου της να αγγίζει τα 350.000 TEUs, σε ανακοίνωση που εξέδωσε επιβεβαίωσε την παραγγελία πέντε νεότευκτων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 13.200 TEUs.

Τα εν λόγω πλοία θα κατασκευαστούν σε ναυπηγείο της Hyundai Heavy Industries, ενώ η παράδοσή τους αναμένεται να ξεκινήσει το α΄ τρίμηνο του 2023.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ανανέωσης και αναβάθμισης του στόλου της Wan Hai, που αποσκοπεί να διατηρήσει με αυτόν τον τρόπο την ανταγωνιστικότητά της και να υποστηρίξει περαιτέρω την ανάπτυξή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Wan Hai Lines, στις αρχές του χρόνου, είχε προβεί στην παραγγελία 12 ακόμα πλοίων εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 3.013 ΤEUs. Tη δεδομένη στιγμή διαθέτει στόλο 131 πλοίων, εκ των οποίων τα 74 είναι ιδιόκτητα και τα 57 ναυλωμένα, ενώ, σύμφωνα με την Αlphaliner, αναμένει την παράδοση 30 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 130.000 TEUs, που θα επεκτείνουν την υφιστάμενη χωρητικότητά της κατά 37,4%.

Φωτό: www.wanhai.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.