Η έκκληση των Ηνωμένων Εθνών για τους εμβολιασμούς των ναυτικών

Η έκκληση των Ηνωμένων Εθνών για τους εμβολιασμούς των ναυτικών

320
Η έκκληση των Ηνωμένων Εθνών για τους εμβολιασμούς των ναυτικών

Με κοινή τους δήλωση, επικεφαλής πέντε οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών κάνουν έκκληση προκειμένου οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία και στις αερομεταφορές να έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς, δεδομένου του ζωτικής σημασίας ρόλου τους για το παγκόσμιο εμπόριο, το οποίο είναι σημαντικό για μια βιώσιμη κοινωνικο-οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Η ομάδα διαχείρισης κρίσεων των Ηνωμένων Εθνών για τον Covid-19, υπό την ηγεσία του ΠΟΥ, υπογραμμίζει ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να αναγνωρίσουν τους εργαζομένους στη ναυτιλία και στις αερομεταφορές ως ομάδα προτεραιότητας στους εμβολιασμούς ενάντια στον Covid-19.

«Θα πρέπει να διευκολυνθούν οι διασυνοριακές μετακινήσεις ναυτικών και πληρωμάτων αεροσκαφών, προκειμένου η ναυτιλία και οι αερομεταφορές να συνεχίσουν να λειτουργούν με ασφάλεια. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τις χώρες που δεν το έχουν πράξει να αναγνωρίσουν τους ναυτικούς και τα πληρώματα αεροσκαφών ως key workers», σημειώνεται στην κοινή δήλωση που υπογράφουν οι επικεφαλής των International Civil Aviation Organization (ICAO), International Labour Organization (ILO), International Maritime Organization (IMO), International Organization for Migration (IOM) και World Health Organization (WHO).

Τέλος, οι εν λόγω οργανισμοί εκφράζουν την πλήρη στήριξή τους για την έγκαιρη ανάπτυξη ενός παγκόσμιου πλαισίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των εργαζομένων στις μεταφορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.