Μεγάλη πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Ινδονησίας

Μεγάλη πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Ινδονησίας

169
Μεγάλη πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Ινδονησίας

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο πετρελαίου της Ινδονησίας τις πρώτες ώρες της Δευτέρας τοπική ώρα, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον έξι ατόμων και την απομάκρυνση σχεδόν 1.000 κατοίκων. Κατά την εκκένωση, ένας άνδρας υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε.

Η πυρκαγιά στο διυλιστήριο στο νησί της Ιάβας ξέσπασε μετά από έκρηξη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η έκρηξη ακούστηκε δεκάδες μίλια μακριά. Πλάνα που τραβήχτηκαν από κατοίκους δείχνουν τεράστιες φλόγες και καπνούς.

23982290

Τοπικοί αξιωματούχοι δεν είναι σίγουροι πόσο γρήγορα θα μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά οι πυροσβέστες, αλλά ένας εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Ινδονησίας, Pertamina, η οποία λειτουργεί το διυλιστήριο Balongan, δήλωσε ότι έχει περιοριστεί σε τέσσερις δεξαμενές στη μέση του εργοστασίου. Η ακριβής αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, αν και όταν ξεκίνησε, μια καταιγίδα με αστραπή ήταν σε εξέλιξη.

Παρά τις καταστροφικές εικόνες , ο διευθύνων σύμβουλος της Pertamina δήλωσε στο Reuters ότι η πυρκαγιά δεν θα διαταράξει τις επιχειρήσεις, αναφέροντας ότι οι απώλειες ανέρχονται σε περισσότερα από 400.000 βαρέλια πετρελαίου, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να θέσει ξανά το εργοστάσιο σε λειτουργία μόνο σε τέσσερις ή πέντε ημέρες.

Φωτό:  STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.