Τα σχέδια επέκτασης της Hyundai Merchant Marine

Τα σχέδια επέκτασης της Hyundai Merchant Marine

117
Τα σχέδια επέκτασης της Hyundai Merchant Marine

Η εταιρεία Hyundai Merchant Marine (HMM) ανακοίνωσε την παραλαβή του «HMM Nuri», του πρώτου εκ των οκτώ νεότευκτων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 16.000 TEUs, που είχε παραγγείλει. Τα εν λόγω πλοία έχουν κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Ulsan, που ανήκουν στην έτερη εταιρεία του ομίλου της Hyundai, την Hyundai Heavy Industries (HHI), και η παράδοσή τους αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο και να ολοκληρωθεί το β΄ τρίμηνο του 2021.

Το «HMM Nuri» έχει χωρητικότητα 16.010 TEUs και είναι εξοπλισμένο με 1.200 πρίζες για εμπορευματοκιβώτια-ψυγεία (reefer containers), ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ενταχθεί στο δρομολόγιο της συμμαχίας τακτικών γραμμών ΤΗΕ Αlliance που εξυπηρετεί τον εμπορικό δρόμο Άπω Ανατολής-Ευρώπης.

hmm2

Με την ολοκλήρωση της παραλαβής των οκτώ νεότευκτων πλοίων, η ΗΜΜ αναμένεται να αναβαθμίσει τις περιβαλλοντικές της δυνατότητες. Κάθε πλοίο είναι εξοπλισμένο με συστήματα scrubber και τεχνολογία επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (selective catalytic reduction), προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) κατά τουλάχιστον 80% σε σύγκριση με τον μέσο όρο της βιομηχανίας. Επιπροσθέτως, το ανθρακικό αποτύπωμα ανά πλοίο μπορεί να μειωθεί κατά 52%, προσφέροντας μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα αλλά και τη δυνατότητα στην ΗΜΜ να επιταχύνει την πορεία προς την ανθρακική ουδετερότητα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΗΜΜ διαθέτει συνολικά είκοσι υψηλής απόδοσης γιγαντιαία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εκ των οποίων τα δώδεκα συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων πλοίων εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, με χωρητικότητα 24.000 TEUs. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τη χωρητικότητα του στόλου της, φτάνοντας το 1 εκατ. TEUs έως το 2022, και αναμένει ότι μέσα από αυτή τη συνεχή αναβάθμιση θα ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της.

Φωτό: ΗΜΜ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.