Η Γαλλία στο πλευρό της Νιγηρίας για την πάταξη της πειρατείας στον...

Η Γαλλία στο πλευρό της Νιγηρίας για την πάταξη της πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας

110
Η Γαλλία στο πλευρό της Νιγηρίας για την πάταξη της πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας

Η γαλλική κυβέρνηση πρόσφατα εξέφρασε την πρόθεσή της να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό της Νιγηρίας στη διαχείριση και στον περιορισμό των ληστρικών και πειρατικών επιθέσεων στον Κόλπο της Γουινέας.

Την πρόθεση της γαλλικής πλευράς γνωστοποίησε ο Γάλλος Ακόλουθος Άμυνας, Nicolas Rambaud, όταν συναντήθηκε με αξιωματούχους του Nigerian Navy Hydrographic School (NNHS) στο Port Harcourt. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η Γαλλία δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την καλή διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών» και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές συνεργασίας για την πάταξη της πειρατείας στην περιοχή.

«Το Πολεμικό Ναυτικό κάνει πολλά και είμαστε πεπεισμένοι ότι, χάρη στη φιλία μας, μπορούμε να βελτιώσουμε την ασφάλεια στην περιοχή. Συνεπώς, η γαλλική κυβέρνηση θα χαιρετίσει μια πιο ισχυρή διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών», ανέφερε επίσης ο κ. Rambaud, σύμφωνα με ΜΜΕ της Νιγηρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Νιγηρίας έχει αποκτήσει 17 πολεμικά πλοία από γαλλικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια, δείγμα της πολύ καλής αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Φωτό: WALLACE WOON/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.