Η ενεργειακή επάρκεια της Κίνας, προτεραιότητα για τη Saudi Aramco

Η ενεργειακή επάρκεια της Κίνας, προτεραιότητα για τη Saudi Aramco

154
Η ενεργειακή επάρκεια της Κίνας, προτεραιότητα για τη Saudi Aramco

Η Saudi Aramco θα διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της Κίνας, δεδομένου ότι παραμένει η υψηλότερη προτεραιότητα για το Ριάντ κατά τα επόμενα 50 και πλέον χρόνια. Τρέχουσες και νέες ενεργειακές πηγές, θα χρησιμοποιούνται παράλληλα για αρκετό καιρό, δήλωσε πρόσφατα ο Αμίν Νάσερ εκτελεστικός διευθυντής της σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρίας, στο Φόρουμ Ανάπτυξης για την Κίνα.

Η Σαουδική Αραβία, έχει τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου παγκοσμίως, ενώ διατήρησε τη θέση της, ως ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου της Κίνας, για το πρώτο δίμηνο του 2021.

Ο όγκος των εξαγωγών του σαουδαραβικού πετρελαίου προς την Κίνα αυξήθηκε κατά 2,1% στα 1,86 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως (bpd), όπως έδειξαν χθες, τα στοιχεία των κινεζικών τελωνείων.

Το βασίλειο ξεπέρασε τη Ρωσία, διατηρώντας την πρώτη θέση στη λίστα των πετρελαϊκών προμηθευτών της Κίνας το 2020, παρά τις πρωτοφανείς μειώσεις στην παραγωγή του πετρελαίου μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ και τις συμμαχικές του χώρες, για την εξισορρόπηση των διεθνών αγορών πετρελαίου στο επίπεδο των τιμών, μετά τη σημαντική μείωση της ζήτησης, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

«Η διασφάλιση της συνεχιζόμενης ασφάλειας των ενεργειακών αναγκών της Κίνας, παραμένει η υψηλότερη προτεραιότητά μας, -όχι μόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά για τα επόμενα 50 και πλέον χρόνια» ανέφερε ο Νάσερ σε μία βιντεοσκοπημένη ομιλία του.

«Εκτιμούμε ότι οι βιώσιμες ενεργειακές λύσεις είναι καθοριστικής σημασίας για μία ταχύτερη και ομαλότερη παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση…, αλλά ρεαλιστικά αυτό, θα απαιτήσει κάποιο χρόνο, καθώς υπάρχουν νέες εναλλακτικές έναντι του πετρελαίου, σε αρκετές περιοχές» τόνισε ο Νάσερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.