H Kongsberg θα προμηθεύσει το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών της Νορβηγίας με τέσσερα...

H Kongsberg θα προμηθεύσει το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών της Νορβηγίας με τέσσερα αυτόνομα σκάφη

130
H Kongsberg θα προμηθεύσει το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών της Νορβηγίας με τέσσερα αυτόνομα σκάφη

Η εταιρεία Kongsberg Maritime ανακοίνωσε το κλείσιμο μιας συμφωνίας με το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών της Νορβηγίας (IMR), στο πλαίσιο της οποίας θα εξοπλίσει το Ινστιτούτο με τέσσερα νέα αυτόνομα σκάφη. Συγκεκριμένα, η Kongsberg θα κατασκευάσει δύο KONGSBERG Maritime Sounder USVs (μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας) και δύο KONGSBERG AUVs (αυτόνομα υποβρύχια σκάφη), τα οποία πρόκειται να εξυπηρετήσουν τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του νορβηγικού Ινστιτούτου για την ανάπτυξη συστημάτων παρακολούθησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος και διαχείρισης των θαλάσσιων πόρων.

Τα τέσσερα αυτόνομα σκάφη θα είναι εξοπλισμένα με το Blue Insight της Kongsberg, ένα νέο οικοσύστημα που βασίζεται στο cloud και το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την εξ αποστάσεως λειτουργία του εξοπλισμού, την οπτικοποίηση των δεδομένων και την έξυπνη διαχείριση των ωκεανογραφικών και μετεωρολογικών δεδομένων.

Τα δύο μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας είναι προγραμματισμένα για παράδοση μέσα στο 2021, με τα δύο αυτόνομα υποβρύχια σκάφη να ακολουθούν στα μέσα του 2022. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη αυτόνομη λύση πραγματοποίησης ερευνών που συνδυάζει τη χρήση USVs και AUVs, ενώ η συγκεκριμένη επένδυση αντικατοπτρίζει τόσο τις φιλοδοξίες του IMR για μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον όσο και την εμπιστοσύνη που έχει το Ινστιτούτο στην ικανότητα της Kongsberg να κατασκευάζει προηγμένα αυτόνομα σκάφη.

Φωτό: www.kongsberg.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.