Η DP World συμμετέχει σε κοινοπραξία για την ανάπτυξη λιμένα και πάρκου...

Η DP World συμμετέχει σε κοινοπραξία για την ανάπτυξη λιμένα και πάρκου logistics στην Ινδονησία

53
Η DP World συμμετέχει σε κοινοπραξία για την ανάπτυξη λιμένα και πάρκου logistics στην Ινδονησία

O παγκόσμιος διαχειριστής τερματικών DP World ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών πως, σε συνεργασία με τον παγκόσμιο όμιλο επενδύσεων και εταίρο του Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ), υπέγραψαν μακροπρόθεσμη συμφωνία με τον όμιλο Maspion, που έχει έδρα στην Ινδονησία, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή ενός νέου λιμένα εμπορευματοκιβωτίων και ενός πάρκου logistics στην περιφέρεια Gresik της Ινδονησίας.

Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021, με τη συνολική επένδυση να εκτιμάται ότι θα φτάσει τα $1,2 δισ. Στόχος της επένδυσης είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ενίσχυση της θέσης της Ανατολικής Ιάβας ως βασικής εμπορευματικής πύλης για την Ινδονησία.

Βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη, θα δημιουργηθεί μια κοινοπραξία μεταξύ της DP World, της CDPQ και του ομίλου Maspion. Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί την πρώτη στα χρονικά του κλάδου των μεταφορών στην Ινδονησία στην οποία συμμετέχουν τόσο άμεσοι ξένοι επενδυτές όσο και μία ιδιωτική εταιρεία της Ινδονησίας.

Η DP World Maspion East Java θα αναλάβει ως αποκλειστικός διαχειριστής του λιμένα, του οποίου η χωρητικότητα αναμένεται να ανέλθει στα 3 εκατ. TEUs. Επιπροσθέτως, η DP World και η CDPQ θα συνεργαστούν περαιτέρω με τον όμιλο Maspion προκειμένου να αναπτύξουν ένα ολοκληρωμένο πάρκο logistics, πλησίον του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, σε μια αρχική έκταση 110 εκταρίων, το οποίο αναμένεται να πυροδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Με την εν λόγω επένδυση, η DP World μαζί με την CDPQ, με την οποία έχουν δημιουργήσει μια επενδυτική πλατφόρμα ύψους $8,2 δισ. και έχουν επενδύσει σε δέκα λιμενικά τερματικά στα τέσσερα χρόνια της συνεργασίας τους, αποσκοπούν στην περαιτέρω ενίσχυση των στόχων τους για διαφοροποίηση και επέκταση της εμβέλειάς τους τόσο σε γεωγραφικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εμπορικών δρόμων.

Φωτό: Tom Fisk/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.