Οι προοπτικές της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου στη Σιγκαπούρη

Οι προοπτικές της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου στη Σιγκαπούρη

142
Οι προοπτικές της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου στη Σιγκαπούρη

A.P. Moller-Maersk A/S, Fleet Management Limited, Keppel Offshore & Marine, Maersk Mc-Kinney Moller Center for Zero Carbon Shipping, Sumitomo Corporation και Yara International ASA υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού πραγματοποίηση μελέτης σκοπιμότητας με στόχο τη σύσταση μιας εφοδιαστικής αλυσίδας προς την προμήθεια πράσινης αμμωνίας ship-to-ship στο λιμάνι της Σιγκαπούρης.

Η μελέτη σκοπιμότητας στοχεύει να καλύψει μια ολοκληρωμένη εφοδιαστική αλυσίδα τροφοδοσίας αμμωνίας, η οποία θα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό bunkering πλοίων καθώς και την ανάπτυξη της σχετικής υποδομής. Η μελέτη θα αξιολογήσει επίσης τις προοπτικές παροχής αμμωνίας στον σημαντικό ναυτιλιακό κόμβο της Σιγκαπούρης, συμπεριλαμβανομένων πιθανών συνεργειών με την αγορά του LPG ως σημείο αναφοράς. Εξάλλου, πλοία ή φορτηγίδες αρχικά σχεδιασμένα για μεταφορά LPG μπορούν επίσης να διαχειρίζονται καύσιμα αμμωνίας.

Η αμμωνία θεωρείται από πολλά εμπλεκόμενα μέρη της ναυτιλίας ένα πολλά υποσχόμενο εναλλακτικό ναυτιλιακό καύσιμο για την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ περί μείωσης των εκπομπών CO2 έως το 2050.

Φωτό: www.maersk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.