Η WinGD λανσάρει νέες εκδόσεις κινητήρων διπλού καυσίμου

Η WinGD λανσάρει νέες εκδόσεις κινητήρων διπλού καυσίμου

183
Η WinGD λανσάρει νέες εκδόσεις κινητήρων διπλού καυσίμου

Η εταιρεία κατασκευής κινητήρων πλοίων WinGD ανακοίνωσε το λανσάρισμα νέων εκδόσεων του κινητήρα διπλού καυσίμου X72DF που διαθέτει, προσφέροντας έτσι στους πλοιοκτήτες περισσότερη σχεδιαστική ευελιξία και ενισχύοντας παράλληλα την προσπάθειά τους για μείωση της εγκατεστημένης ισχύος και των εκπομπών.

Ο X72DF αποτελεί τον κορυφαίο σε πωλήσεις κινητήρα της WinGD, ο οποίος χρησιμοποιείται τόσο σε πλοία μεταφοράς LNG όσο και σε Suezmax δεξαμενόπλοια, Panamax και sub-Panamax containerships και Capesize φορτηγά πλοία.

Ο εν λόγω κινητήρας θα διατίθεται πλέον σε τέσσερις εκδόσεις, οι οποίες φέρουν σημαντικές αναβαθμίσεις, που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στη βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου, ενώ θα παρέχεται και η δυνατότητα περαιτέρω βελτιστοποίησης της απόδοσης των πεντακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων, μειώνοντας την παραγόμενη ισχύ.

O Volkmar Galke, διευθυντής του τμήματος παγκόσμιων πωλήσεων της WinGD, ανέφερε σχετικά: «Οι νέες εκδόσεις αντικατοπτρίζουν τις ποικίλες απαιτήσεις των πλοιοκτητών ως προς τον σχεδιασμό αποδοτικότερων πλοίων, τη μείωση της εγκατεστημένης ισχύος και τον περιορισμό των εκπομπών. Όποια και αν είναι η διαδρομή που επιλέγουν οι πλοιοκτήτες προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους, υπάρχει πλέον ένας κινητήρας X72DF κατάλληλος γι’ αυτούς».

Φωτό: www.wingd.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.