Δεξαμενόπλοια: Συνεχίζεται το πάρε-δώσε Ιράν-Βενεζουέλας

Δεξαμενόπλοια: Συνεχίζεται το πάρε-δώσε Ιράν-Βενεζουέλας

161
Δεξαμενόπλοια: Συνεχίζεται το πάρε-δώσε Ιράν-Βενεζουέλας

Βενεζουέλα και Ιράν συνεχίζουν απρόσκοπτα το διμερές εμπόριο, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τις αμερικανικές κυρώσεις και προκαλώντας, συνεπώς, εκνευρισμό στον Λευκό Οίκο.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν στο Reuters ότι Τεχεράνη και Καράκας προχώρησαν πρόσφατα σε νέα συμφωνία, κατά την οποία η Βενεζουέλα θα προμηθεύσει με jet fuel το Ιράν και το Ιράν, με τη σειρά του, θα αποστείλει φορτία βενζίνης στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Τον τελευταίο χρόνο, το Ιράν έχει εντείνει τη βοήθειά του στη Βενεζουέλα και μεταφέρει με δεξαμενόπλοια του κρατικού του στόλου υγρά φορτία προς το πάλαι ποτέ κραταιό μέλος του OPEC.

Στο δημοσίευμα του Reuters τονίζεται ότι η συμφωνία αυτή ανταλλαγής μεταξύ των κρατικών πετρελαϊκών εταιρειών των δύο χωρών θα διατηρηθεί μακροπρόθεσμα και δεν είναι περιστασιακή.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, το ιρανικό δεξαμενόπλοιο «Fortune», διαχείρισης της κρατικής National Iranian Tanker Company (NITC), φόρτωσε 250.000 βαρέλια jet fuel της Βενεζουέλας από το λιμάνι La Cruz, αφού πρώτα είχε ξεφορτώσει 300.000 βαρέλια βενζίνης από το Ιράν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.