Οι πράσινες μεταφορές, προτεραιότητα για εταιρείες-κολοσσούς

Οι πράσινες μεταφορές, προτεραιότητα για εταιρείες-κολοσσούς

141
Οι πράσινες μεταφορές, προτεραιότητα για εταιρείες-κολοσσούς

Κατά τη διάρκεια του French Maritime Economy Conference (Assises de l’Economie de la Mer) στα τέλη του 2019, εγκαινιάστηκε από διεθνείς εταιρείες-κολοσσούς η Συμμαχία για την Ενέργεια του Μέλλοντος (Coalition for the Energy of the Future), με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης μελλοντικών τεχνολογιών και μορφών ενέργειας για τη μείωση του αντικτύπου των μεταφορών και των logistics στο κλίμα.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, μάλιστα, υποστηρίχτηκε και από τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν. Οι έντεκα εταιρείες που αρχικά συμμετείχαν στο εγχείρημα ήταν οι εξής: AWS, Carrefour Group, CMA CGM Group, Cluster Maritime Français, Crédit Agricole Corporate and Investment Bank, Engie, Faurecia, Michelin, Schneider Electric, Total και Wärtsilä.

Σε ανακοίνωση της CMA CGM τονίζεται ότι πλέον στη συμμαχία προστέθηκαν οι Airbus, Bureau Veritas και PSA International. Παράλληλα σημειώνεται ότι το 2021 θα αποτελέσει σημαντική χρονιά για την υλοποίηση των παρακάτω επτά projects ενεργειακής μετάβασης των μεταφορών:

– Πράσινο υδρογόνο

– Βιοκαύσιμο

– LNG μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα

– Πράσινη ηλεκτρική ενέργεια

– Οχήματα μηδενικών εκπομπών για οδικές, θαλάσσιες μεταφορές και αερομεταφορές

– Ψηφιακός οικο-υπολογιστής της παγκόσμιας αλυσίδας μεταφορών

– Πράσινοι κόμβοι συνδυασμένων μεταφορών

Αναμφίβολα, τα τελευταία χρόνια ο κλάδος των μεταφορών και των logistics ηγείται των παγκόσμιων προσπαθειών για τον περιορισμό του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και η Συμμαχία για την Ενέργεια του Μέλλοντος αποτελεί μία μόνο από τις πρωτοβουλίες που παίρνουν σάρκα και οστά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.