Minerva Helen: Η επίσημη θέση – απάντηση της εταιρείας

Minerva Helen: Η επίσημη θέση – απάντηση της εταιρείας

2030
Minerva Helen: Η επίσημη θέση – απάντηση της εταιρείας
Φωτό αρχείου

Θέση απέναντι στα ανακριβή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το M/T Minerva Helen ήταν υπεύθυνο για την πρόσφατη πετρελαιοκηλίδα στις ακτές του Ισραήλ παίρνει με ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία Minerva Marine Inc.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι το εν λόγω πλοίο το απόγευμα της 11ης Φεβρουαρίου έφτασε στο Port Said Anchorage χωρίς φορτίο. Στις 13 Φεβρουαρίου απέπλευσε από το Port Said και στις 14 Φεβρουαρίου έφτασε στο λιμάνι Sidi Kerir της Αιγύπτου, όπου και φόρτωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σημειώνεται επίσης ότι κατά την περίοδο που το πλοίο βρισκόταν (ή ντρίφταρε) στα ανοιχτά του Port Said αναμένοντας για τις επόμενες οδηγίες ταξιδιού, το πλοίο δεν ενεπλάκη σε ουδεμία εργασία ή οποιανδήποτε άλλη ενέργεια που θα μπορούσε να συσχετισθεί με την απόρριψη πετρελαίου στη θάλασσα.

Στις 15 Φεβρουαρίου το πλοίο απέπλευσε απευθείας προς την Καρταχένα της Ισπανίας. Παράλληλα σημειώνεται ότι στις 22 Φεβρουαρίου το πλοίο επιθεωρήθηκε από τις ισπανικές αρχές Port State Control στην Καρταχένα και δεν σημειώθηκε καμία έλλειψη και δεν καταγράφηκε καμία παρατήρηση για την κατάσταση του πλοίου.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.