Emirates SkyCargo: Στο πλευρό της UNICEF για τη διαχείριση της πανδημίας

Emirates SkyCargo: Στο πλευρό της UNICEF για τη διαχείριση της πανδημίας

44
Emirates SkyCargo: Στο πλευρό της UNICEF για τη διαχείριση της πανδημίας

Η Emirates SkyCargo ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τη UNICEF, βάσει της οποίας θα δώσει προτεραιότητα στη μεταφορά εμβολίων κατά του Covid-19, βασικών φαρμάκων, ιατρικών συσκευών και προμηθειών για την καταπολέμηση της πανδημίας. Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς μέτρων που ελήφθησαν από το τμήμα εμπορευματικών μεταφορών της Emirates για τη στήριξη των παγκόσμιων κοινοτήτων στην προσπάθεια ανάκαμψης από τις καταστροφικές επιπτώσεις του Covid-19.

Η «Αεροπορική Ανθρωπιστική Πρωτοβουλία», με επικεφαλής τη UNICEF, συγκεντρώνει έναν αριθμό συνεργατών που είναι σε θέση να διανέμουν βασικές προμήθειες σε περισσότερες από 100 αγορές, στηρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον μηχανισμό COVAX, που στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση όλων των χωρών στα εμβόλια κατά του Covid-19. Η «Αεροπορική Ανθρωπιστική Πρωτοβουλία» της UNICEF θα λειτουργήσει επίσης ως προσχέδιο συλλογικής συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενόψει μελλοντικών υγειονομικών και ανθρωπιστικών κρίσεων.

Η Emirates SkyCargo, ως παγκόσμιος παίκτης στην αγορά των εμπορευματικών αερομεταφορών, με ένα παγκόσμιο δίκτυο που εκτείνεται σε έξι ηπείρους και με δρομολόγια σε περισσότερους από 130 προορισμούς, έχει στρατευτεί στον αγώνα καταπολέμησης της πανδημίας από τα πρώτα στάδια αυτής, δρομολογώντας μια σειρά πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της διανομής εμβολίων. Σε αυτό το πλαίσιο, τον Οκτώβριο του 2020 ανακοίνωσε τη δημιουργία του μεγαλύτερου κόμβου αεροπορικής διανομής και αποθήκευσης εμβολίων στον κόσμο.

Με περισσότερα από 15.000 τ.μ. αποθηκευτικού χώρου διαθέσιμα αποκλειστικά για εμβόλια, η Emirates SkyCargo είναι σε θέση να αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες στο Ντουμπάι και να εκτελεί τακτικά δρομολόγια με μικρότερες ποσότητες σε αγορές με περιορισμένη υποδομή διαχείρισης κατεψυγμένων φορτίων, μειώνοντας έτσι την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για μεγάλης κλίμακας αποθήκευση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Emirates SkyCargo τον Ιανουάριο ένωσε τις δυνάμεις της με άλλες τρεις επιχειρήσεις που έχουν έδρα στο Ντουμπάι, τις DP World, International Humanitarian City και Dubai Airports, προκειμένου να δημιουργηθεί μια συμμαχία για την ταχεία μεταφορά των εμβολίων κατά του Covid-19 στον αναπτυσσόμενο κόσμο μέσω του Ντουμπάι.

Φωτό: Oliver Killig/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.