Νέα εφαρμογή για την ευημερία των ναυτικών

Νέα εφαρμογή για την ευημερία των ναυτικών

487
Νέα εφαρμογή για την ευημερία των ναυτικών

Με στόχο τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της ευημερίας των ναυτικών, μια ομάδα ναυτιλιακών φορέων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας.

Το Safebridge CrewCare app, το οποίο αναπτύχθηκε από το εθελοντικό group Container Shipping Supporting Seafarers (CSSS), τις εταιρείες Safebridge και Motion Ventures και τα πανεπιστήμια του Μάντσεστερ και του Πλίμουθ ενθαρρύνει τους ναυτικούς να εκφράσουν ανοικτά τα συναισθήματά τους και τις σκέψεις τους για την αποφυγή της κατάθλιψης.

Το 2017, μάλιστα, το UK P&I Club αποκάλυψε ότι οι αυτοκτονίες αποτέλεσαν την κορυφαία αιτία θανάτου των ναυτικών πάνω στα πλοία, με ποσοστό 15%. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, η εφαρμογή θα δώσει τη δυνατότητα στους crew managers να ελέγχουν το επίπεδο ευημερίας των ναυτικών και να αναγνωρίζουν τους κινδύνους που ενδέχεται να διατρέχουν τα πληρώματα από την πανδημία του Covid-19. Ως εκ τούτου θα μπορούν να ενεργούν πάραυτα και να παρέχουν άμεση υποστήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.